Android: Primul Pas Oficial spre Inlocuirea cu Fuchsia OS

Android pasul

Android va fi inlocuit cu Fuchsia OS, sistemul de operare pe care Google il dezvolta de foarte multa vreme pentru a-l lansa utilizatorilor de telefoane si tablete din intreaga lume. Fuchsia OS este dezvoltat acum impreuna cu cei de la Samsung, insa inclusiv Huawei a lucrat la el inainte de sanctiunile impuse de catre SUA, iar sistemul de operare care urmeaza sa inlocuiasca Android face acum un pas real spre a deveni principala solutie a companiei americane.

Android ar trebui sa fie inlocuit de Fuchsia OS dupa ce noul sistem de operare va fi suficient de bine testat pentru a fi lansat in toata lumea, dar intre timp, Google a decis sa il lanseze oficial pentru Nest Hub. Pe Nest Hub nu era oferit Android, ci Cast OS, iar inlocuirea celui din urma cu Fuchsia OS este un prim pas pe care Google il face pentru a testa in public noul sau sistem de operare, iar de aici vom vedea cu siguranta extinderea sa si la alte dispozitive ale companiei.

Android: Primul Pas Oficial spre Inlocuirea cu Fuchsia OS

Android nu va fi inlocuit foarte curand de Fuchsia OS, iar asta pentru ca Google se misca destul de greu cu testarea noului sistem de operare, distributia sa pe Nest Hub urmand a dura cateva luni. Asta inseamna ca vom vedea probabil 1 an de testare pe Nest Hub inainte ca Fuchsia OS sa fie oferit si pe alte tipuri de dispozitive fara un numar mare de utilizatori, deci Android e inca foarte departe de dispozitie, ceea ce n-ar trebui sa fie o surpriza.

Android va mai ramane cu siguranta 2/3 ani pe majoritatea dispozitivelor foarte importante care il ruleaza, insa dincolo de acel punct nu este exclus ca Fuchsia OS sa ajunga chiar si pe telefoane, sau tablete. Desigur ca ar fi un pas urias pe care Google l-ar face pentru utilizatorii din intreaga lume, dar Fuchsia OS a pornit ca un inlocuitor pentru Android in 2016, iar dupa cum arata lucrurile, se apropie de a vedeni tot ceea ce ni s-a spus pana acum in legatura cu el.

Android va mai fi imbunatatit intre timp de catre cei de la Google, asa ca trebuie doar sa avem rabdare cu ceea ce ne va fi oferit in viitor de catre compania Google.