Android: Importanta Alerta Emisa catre Milioane de Telefoane

Android configurare

Android este in centrul unei alerte foarte importante care a fost emisa pentru zeci de milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o problema extrem de serioasa care afecteaza multi oameni. Mai exact, se pare ca undeva pe la aproape 100 de milioane de utilizatori din intreaga lume ar fi avut datele expuse de catre aplicatii populare pentru Android din cauza modului gresit in care au fost configurate unele functii ale lor.

Android ofera o varietate de functii pentru toti utilizatorii care folosesc sistemul de operare in telefoane, insa se pare ca unele aplicatii populare ar fi avut configurate gresit sisteme bazate pe cloud. Din cauza acestor configurari gresite acele aplicatii ar fi dezvaluit datele a aproape 100 de milioane de utilizatori de telefoane, ceea ce este o problema extrem de serioasa pentru foarte multi oameni care s-au baza pe functionalitatile oferite de catre ele.

Android: Importanta Alerta Emisa catre Milioane de Telefoane

Android ofera metode prin care datele oamenilor pot fi protejate, chiar si cand sunt transferate de catre unele aplicatii din telefoanele utilizatorilor catre sisteme de tip cloud, dar in cazul a 23 de aplicatii populare nu s-a intamplat asta. Configurarea gresita a acelor aplicatii pentru a nu verifica in mod corect autentificarea dintre telefonul cu Android si serverele cloud la care erau trimise datele a dus la dezvaluirea datelor a aproape 100 de milioane de oameni.

Android nu are in mod normal probleme de acest gen daca aplicatiile sunt facute bine, dar in aceasta situatie email-urile, imagini, conversatii private, nume, locatii, si altele, au fost dezvaluite de aceste aplicatii. Desigur ca totul s-a intamplat fara ca utilizatorii sa stie care este situatia, si desigur ca dezvoltatorii aplicatiilor au afirmat ca vor incerca sa rezolve problemele, dar nimeni nu stie clar de cat timp va fi nevoie pentru ca acest lucru sa se intample.

Android ramane totusi un sistem de operare care este sigur pana in momentul in care utilizatorii incep sa dea permisiuni nepotrivite pentru aplicatii, sau le instaleaza din magazine necunoscute.