Android: Google Confirma Schimbarea Colosala Facuta in 2021

Android este in continuare cel mai popular sistem de operare pentru terminale mobile, cei de la Google avand parte de un succes urias cu el pana in momentul de fata, si e de asteptat ca acest lucru sa continue. Intre timp, cei de la Google au anuntat ca isi extind parteneriatele cu producatorii de automobile, astfel ca Android Automotive va junge in mai multe modele de masini separat de cele in care sistemul de operare bazat pe Android a fost integrat deja.

Android este oferit deja pentru producatorii de automobile sub forma Android Auto, o interfata speciala pentru sistemele de infotainment ale masinilor care poate fi folosita doar prin conectarea unui telefon la automobile. Android Automotive este ceva mult mai complex, care poate functiona si fara un telefon cu sistem de operare Android conectat la masina, dar care are deasemenea si integrare mai extinsa pentru serviciile Google.

Android: Google Confirma Schimbarea Colosala Facuta in 2021

Android urmeaza sa aiba aceasta versiune speciala integrata in nu mai putin de 10 modele noi de automobile in cursul anului 2021, ceea ce reprezinta o schimbare majora fata de ceea ce am vazut pana acum. Google vrea sa aduca Android Automotive in cat mai multe masini cat mai curand pentru a creste si nivelul de adoptie a telefoanelor cu Android in lumea intreaga, dar totul depinde intr-o foarte mare masura si de producatorii auto.

Android le va permite detinatorilor de automobile sa e bucure de o experienta net superioara celei oferita de catre sistemele de infotainment obisnuite ale masinilor, ceea ce e o veste grozava. Multumita modului in care Android Automotive e gandit, anumite aplicatii speciale pentru Android vor putea sa preia inclusiv informatii importante de la masini, cum ar fi nivelul de incarcare al bateriei, plus alte date de diagnosticare, ceva ce pana acum nu era crezut posibil.

Android inca mai are nevoie de multe schimbari, chiar si in aceasta versiune speciala pentru automobile, insa cei de la Google par a fi destul de hotarati sa le implementeze pe toate cat se poate de curand.