Android: Doua Schimbari Colosale Anuntate Oficial de Google

Android consum

Android va avea doua schimari colosale implementate de catre compania Google, americanii anuntandu-le in mod oficial pentru toti utilizatorii de telefoane din intreaga lume, iar ele vor veni impreuna cu versiunea 12. Mai exact, cei de la Google se pregatesc sa le ofere utilizatorilor din intreaga lume imbunatatiri substantiale pentru performantele generale ale Android, si implicit ale telefoanelor, ceva ce un ii nu mai credeau ca e posibil.

Android va avea, incepand cu versiunea 12, implementate modificari pentru modul in care functioneaza sistemul de operare, astfel ca nivelul de utilizare al procesorului va fi redus cu 22% pentru nucleele de frecventa redus, si de 15% pentru cele de frecventa inalta. Asta inseamna ca autonomia bateriei ar trebui sa se imbunatateasca cu minim 15% daca ne gandim ca in general sistemul de operare foloseste nucleele de frecventa redusa pentru navigare prin meniuri, afisare de optiuni, etc.

Android: Doua Schimbari Colosale Anuntate Oficial de Google

Android va avea deasemenea alta schimbare uriasa implementata, iar aceasta este pentru felul in care ecranul raspunde la atingerile utilizatorilor, aici Google spunand ca vor exista animatii mai rapide si mai fluide in cam tot ceea ce facem. Stiti prea bine ca fluiditatea interfetei Android a fost o problema majora pentru foarte multi ani de zile, insa cei de la Google lucreaza chiar si acum la imbunatatirea experientei din acest punct de vedere.

Android are aceste modificari extrem de importante din versiunea 12 facute in tandem cu alte schimbari pe care Google le-a prezentat deja in mod oficial, si care vor avea menirea de a modifica intr-o mare masura experienta de folosire. Daca ne gandim la faptul ca doar din Android va fi redus consumul de resurse al procesorului, si ca producatorii de telefoane pot imbunatati deasemenea eficienta energetica a procesoarelor, atunci ne putem astepta la imbunatatiri serioase pentru autonomia bateriei.

Android va fi lansat in versiunea 12 in luna august de catre cei de la Google, insa din pacate in telefoanele din intreaga lume actualizarea va fi oferita cel mai devreme abia undeva din septembrie, in cel mai bun caz.