Rata de Vaccinare pe Localitati va fi Publicata de Autoritatile Romane

Rata de Vaccinare pe Localitati va fi Publicata de Autoritatile Romane

Rata de vaccinare pentru fiecare localitate din Romania va fi publicata incepand de saptamana aceasta de catre autoritatile din Romania pentru a ii motiva pe oamenii din regiunile cu putine imunizari sa mearga sa se vaccineze, cei mai putini oameni interesati fiind in Moldova.

Valeriu Gheorghita a facut anuntul privind aceasta modificare pe care autoritatile din tara noastra o fac, el promitand deasemenea ca autoritatile locale urmeaza sa fie implicate mai serios in procesul de vaccinare al cetatenilor, iar asta pentru ca in localitatile in care autoritatile au sustinut campania, ratele de vaccinare sunt bune.

“De săptămâna viitoare, vom putea calcula rata de acoperire vaccinală pe fiecare localitate în parte, adică la nivelul unui județ vom calcula și chiar vom transmite și vom face publică rata de acoperire vaccinală în fiecare județ, pe fiecare unitate administrativ-teritorială. M-am uitat în foarte multe județe deja și sunt diferențe foarte mari.

Pot să vă spun un singur lucru: în localitățile unde există implicare lucrurile merg bine. Acolo unde rata de acoperire vaccinală este crescută, nivelul de implicare al localităților locale a fost crescut. a declarat Valeriu Gheorghita la DIGI 24.”