Windows 10: Decizia Microsoft care Enerveaza Multi Oameni

Windows 10 recompense

Windows 10 are din nou parte de o decizie nu chiar atat de buna luata de catre compania Microsoft, iar asta pentru ca americanii s-au gandit ca n-ar fi o idee rea daca i-ar mai agasa pe utilizatorii sistemului de operare. Mai exact, cei de la Microsoft au reinceput sa afiseze prin sistemul de notificari al Windows 10 alerte prin care le cer oamenilor sa foloseasca Microsoft Edge ca browser predefinit pentru navigare pe internet, iar Bing ca si motor de cautare predefinit.

Windows 10 nu mai avea asemenea alerte afisate pentru utilizatorii sai de ceva vreme, insa Microsoft s-a gandit ca a trecut destul timp de cand a renuntat la aceste practici, asa ca a decis sa le reia, luand multi utilizatori prin surprindere. Windows 10 a reinceput sa afiseze alerte pentru Microsoft Edge direct in centrul de notificari al sistemului de operare, astfel ca multa lume nu a stiut cum sa priveasca tot ceea ce se intampla in momentul de fata, dar nu multi au facut-o cu ochi buni.

Windows 10: Decizia Microsoft care Enerveaza Multi Oameni

Windows 10 recompense enervante

Windows 10 afiseaza aceste alerte doar cand Microsoft Edge nu este browserul predefinit in sistemul de operare pentru navigare pe internet, si cand Bing a fost schimbat manual ca motor de cautare predefinit pentru PC-uri. Microsoft promoveaza totusi o functionalitate buna pe care Windows 10 o aduce pentru Edge, mai exact in tarile in care Microsoft Rewards este disponibil utilizatorii pot economis bani la cumparaturi daca folosesc browserul.

Windows 10 nu permite blocarea permanenta a acestor alerte pe care le primesc utilizatorii sai, ceea ce desigur ca e o veste proasta pentru toata lumea, dar nu e tocmai ceva care sa nu se mai fi intamplat in trecut. Cei de la Microsoft au mai promovat agresiv in trecut browserul Microsoft Edge in cadrul Windows 10, iar acum vedem ca se reia aceasta practica, asa ca ramane doar sa vedem ce anume va mai promova compania prin sistemul de notificari.

Windows 10 a lansat de ceva vreme o versiune complet refacuta a Edge, care e bazata pe motorul din spatele Google Chrome, asa ca experienta de folosire a sa ar trebui sa fie net superioara fata de ce a Internet Explorer.