Guvernul Romaniei: Relaxarile care Intra in Vigoare din 1 Iunie

Guvernul Romaniei a anuntat de ceva timp masurile de relaxare care intra in vigoare incepand cu data de 1 iunie in toata tara, si iata ca a venit momentul in care romanii se pot bucura de o serie noua de masuri menite sa le faca viata mai usoara in aceasta perioada.

Guvernul Romaniei a luat aceste masuri multumita scaderii constante a numarului de cazuri noi de infectare in Romania, ajungandu-se la cifre chiar mai mici decat cele inregistrate in cursul anului trecut, ceea ce vine ca o veste foarte buna pentru toti romanii.

  • Masca sanitară de protecție nu va mai fi obligatorie pentru persoanele vaccinate care lucrează în spaţii închise unde se află cel mult cinci lucrători.
  • Am crescut numărul participanților la activitățile cultural-artistice de divertisment, desfășurate în spații deschise, de la 500 la 1.000 de persoane. Pot participa, în condiții de distanțare și cu portul măștii, doar persoane vaccinate, cu test negativ sau trecute prin boală. Am creat cadrul legal pentru ca la aceste activități să participe peste 1.000 de persoane, doar dacă acestea sunt vaccinate.
  • Am mărit la opt numărul persoanelor care pot circula în grupuri.
    Se pot desfășura evenimentele private – nunți, botezuri, etc, cu 50 de persoane în spații închise și cu 70 de persoane în spații deschise.
  • Numărul persoanelor participante poate fi mai mare doar dacă toate persoanele sunt vaccinate.
  • Activitățile sportive se pot desfășura atât la interior, cât și la exterior, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea spațiului.
  • Participarea peste această limită este permisă doar dacă toate persoanele sunt vaccinate, prezintă test negativ sau se vaccinează înainte de intrarea la eveniment. Ceea ce înseamnă că la evenimentele sportive vor fi organizate centre de vaccinare.
  • Am crescut numărul persoanelor care pot participa la activități culturale, științifice, artistice, divertisment, în săli de sport sau fitness, la cursuri de instruire.
  • Am decis redeschiderea piscinelor și a locurilor de joacă, în condiții de protecție sanitară.
  • Am stabilit creșterea gradului de ocupare a meselor din interiorul restaurantelor și a spațiilor de cazare pe litoral.