Android: Atentie, Extrem de Grava Problema pentru Telefoane

Android camuflat

Android este in aceasta perioada in centrul catorva atentionari extrem de importante pentru ca vorbim despre probleme foarte serioase care afecteaza un numar mare de utilizatori de telefoane din intreaga lume. Mai exact, vorbim despre faptul ca atacurile cu malware care sunt gandite pentru a fura datele bancare ale oamenilor sunt extinse la noi tipuri de aplicatii false pentru Android, iar prin intermediul lor oamenii sunt pacaliti sa se infecteze fara sa stie.

Android are aceasta problema extrem de serioasa adusa in atentia tuturor oamenilor din cauza faptului ca este vorba despre date bancare ce in mod normal n-ar trebui sa ajunga in mainile hackerilor, iar cu ele pot fi furati bani. Vorbim despre malware pentru Android care este ascuns acum inclusiv in aplicatii care pretind a fi antivirus, adica aplicatii care ar trebui sa protejeze oamenii de pericole de acest gen, dar care de fapt ii infecteaza pe utilizatori.

Android: Atentie, Extrem de Grava Problema pentru Telefoane

Android le permite oamenilor sa instaleze aplicatii inclusiv din afara Google Play Store, iar aici sta marea problema pentru ca prin magazinul oficial de aplicatii al celor de la Google cele cu acest nou malware nu pot fi instalate. Din pacate, unii oameni se lasa pacaliti si instaleaza aceste aplicatii inclusiv din fara sa, astfel ca nu au vreo protectie, si au telefoanele Android infectate, apoi au datele bancare furate, si in schimb pot avea chiar banii furati din conturi fara sa stie ce se intampla de fapt, iar uneori fara a putea recupera ceva.

Android ii protejeaza in mod normal pe utilizatorii sai multumita masurilor de securitate implementate de catre compania Google, dar atunci cand oamenii nu vor sa fie protejati, se intampla sa aiba si datele furate. Din pacate, acest malware a inceput sa prinda amploare inclusiv in Europa, situatia fiind atat de serioasa incat institutii din mai multe tari europene au emis avertizari, insa e nevoie si ca oamenii sa asculte de ele pentru a putea fi protejati.

Android este un sistem de operare sigur, dar numai daca oamenii invata sa nu mai instaleze aplicatii din magazine terte si sa nu le mai acorde permisiuni pe care ele nu ar trebui sa le aiba.