Guvernul Romaniei: Pandemia nu s-a Incheiat, Vaccinarea e Importanta

Guvernul Romaniei transmite prin Valeriu Gheorghita, coordonatorul CNCAV, faptul ca pandemia inca nu s-a incheiat, astfel ca vaccinarea ramane in continuare foarte importanta in tara noastra, ceva ce e critic pentru a impiedica aparitia unui nou val serios.

Guvernul Romaniei spune ca e important totusi ca in fiecare comunitate sa existe un nucleu de persoane care sa aiba imunitate pentru ca raspandirea virusului sa nu fie chiar atat de mare, si orice fel de valuri vor veni, ele sa nu aiba intensitate foarte mare.

“Chiar dacă numărul lor nu este atât de mare cum noi ne-am dori, este important ca, în final, în fiecare comunitate să existe un număr critic de persoane care să fie vaccinate, încât să nu ne confruntăm în perioada următoare cu o creştere a numărului de cazuri, mai ales în rândul populaţiei care este încă receptivă, neimunizată nici prin vaccinare, nici prin trecerea prin boală.

Tocmai de aceea, este important ca acum să ne facem cât mai bine temele, să ne pregătim cât mai bine, pentru a evita un alt val de îmbolnăviri. Pentru că este greu de anticipat care va fi parcursul din punct de vedere al pandemiei, ţinând cont de faptul că avem cel puţin patru variante virale care sunt de importanţă, care sunt îngrijorătoare şi care, în momentul de faţă, sunt atent monitorizate la nivel internaţional.

Tocmai de aceea, trebuie să înţelegem că pandemia nu s-a încheiat şi avem virus circulant, avem câteva sute de cazuri zilnic in România, ceea ce înseamnă că încă avem un rezervor de unde se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri, dacă numărul populaţiei imunizate – fie prin vaccinare, ideal, fie prin trecerea prin boală – nu este suficient de mare. Deci, trebuie să ne menţinem acelaşi obiectiv de imuniatte de grup de cel puţin 60%-70%, tocmai pentru a preveni un val de îmbolnăviri în perioada următoare.”