WhatsApp: Schimbarea Secreta cu Noutati in iPhone, Android

WhatsApp numeric

WhatsApp continua sa faca in secret schimbari importante pentru telefoanele iPhone si Android din intreaga lume, astfel ca vorbim in nou despre modificari care vin ca surprize foarte bune pentru toat alumea. Mai exact, v-am spus acum cateva saptamani ca WhatsApp vrea intr-un final sa cripteze backup-urile pe care le fac utilizatorii in cadrul platformei de mesagerie, cele de acum nefiind criptate, deci dupa ce ajung in iCloud sau Google Drive ele pot fi accesate de oricine.

WhatsApp lucreaza de ceva vreme la aceasta schimbare colosala pentru aplicatia sa de mesagerie, una care e ceruta de ani, si ani, de zile de catre foarte multa lume, si se pare ca acum ar urma sa fie oferita. In imaginea de mai jos puteti vedea cum a progresat dezvoltarea sistemului care urmeaza sa permita criptarea backup-urilor din WhatsApp, compania americana oferind mai multe detalii cu privire la cheia de criptare care este folosita pentru securizarea datelor.

WhatsApp: Schimbarea Secreta cu Noutati in iPhone, Android

WhatsApp numeric cheie

WhatsApp spune ca aceasta cheie de criptare poate fi formata doar ci cifre si libere cuprinse intre a si f, dar scrise in format mic, astfel ca orice fel de alt caracter nu este permis. E normal ca WhatsApp sa procedeze in acest mod cu aceasta cheie de criptare, si sa incerce sa le ofere tuturor utilizatorilor sai doar cea mai buna experienta posibila cand vine vorba despre securizarea datelor, astfel incat Apple si Google sa nu le mai poata accesa vreodata.

WhatsApp a “rezistat” pentru o buna perioada de timp cererilor de a cripta datele care sunt salvate in backup-urile din platforma, ele putand fi acum accesate de catre agentii guvernamentale pe baza de mandate. Dupa ce acest sistem va fi implementat, datele care sunt salvate in backup-urile din WhatsApp nu vor mai putea fi accesate de catre de catre utilizatorii care le-au salvat in telefoane, si asta va genera cu siguranta multe plangeri de la diverse guverne.

WhatsApp lucreaza de multa vreme la acest sistem, si desi se pare ca procesul progreseaza asa cum trebuie, inca nu se stie cand vor fi oferite in mod oficial toate aceste schimbari importante.