WhatsApp: Importanta Alerta pentru Miliarde de Utilizatori

WhatsApp inselat

WhatsApp este din nou in centrul unei alerte extrem de serioase care vizeaza miliarde de utilizatori din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim din nou despre o problema extrem de serioasa despre care ar trebui sa stim. Mai exact, se pare ca se raspandeste din nou cu foarte mare rapiditate un atac care nu a disparut in cursul anului trecut, si care a avut la baza naivitatea utilizatorilor care au conturile furate prin metode de phishing nu foarte complexe.

WhatsApp este vizata de acest atac de foarte multa vreme, dupa cum unii dintre voi stiati deja, atacatorii folosindu-se de increderea oamenilor in contacte din agenda lor pentru a le fura conturi. Atacatorii initiaza logarea in contul victimei pe un telefon, iar victima primeste un SMS de la WhatsApp cu un cod de 6 cifre care trebuie introdus in telefonul nou pentru ca acel cont sa fie logat, iar aici se intampla intreaga procedura de furt a respectivului cont.

WhatsApp: Importanta Alerta pentru Miliarde de Utilizatori

WhatsApp nu poate bloca asta pentru ca totul face parte din procedura obisnuita prin care utilizatorii se logheaza in conturile din cadrul platformei, doar ca ea e folosita impotriva oamenilor. Atacatorii se folosesc de alte conturi furate pentru a genera impresia ca victima vorbeste cu un prieten, si le cer codul respectiv sub diverse motive, in general spunand ca el e necesar pentru a-si recupera propriul cont WhatsApp, cand in realitate se folosesc de el pentru a fura contul victimei, totul fara ca ea sa stie ce se intampla.

WhatsApp are totusi si o functie in aplicatia pentru telefoane care ne ofera posibilitatea de a ne proteja impotriva acestui tip de atacuri, ea impunand setarea unui cod de autentificare in 2 pasi. Daca acest cod este activ pentru WhatsApp, atunci nimeni nu ne va putea fura contul fara sa stie in prealabil acel cod, si acela nu ar trebui sa il spuneti vreodata cuiva pentru ca nu exista vreun motiv ca o alta persoana sa il stie decat daca se logheaza cu al vostru cont.

WhatsApp a incercat sa ii invete pe utilizatorii sai cum sa se protejeze impotriva atacurilor de acest gen, insa din pacate multa lume inca mai este pacalita de atacatori.