Android: Schimbarea pentru Telefoane la care Nu ne Asteptam

Android tematic

Android trece prin schimbari foarte mari in aceasta perioada, compania Google dorind sa le ofere utilizatorilor din intreaga lume posibilitatea de a se bucura de modificari demne de un update major. In aceasta idee, cei de la Google vor sa faca schimbari pentru interfata Android astfel incat aceasta sa se modifice in functie de wallpaper-urile pe care le au utilizatorii, insa vorbim doar despre modificari ale fundalului ei, nu si despre altceva mai serios.

Android va avea implementata o modificare in baza careia se va modifica in mod dinamic culoarea fundalului pentru unele elemente de interfata pe care le are sistemul de operare, totul in functie de wallpaper-urile noastre. Modificarea este una foarte interesanta, insa ar putea fi doar inceputul noutatilor pentru ca Android ar putea avea implementat fix acelasi lucru inclusiv pentru iconitele pe care le au aplicatiile pe care le instalam in telefoanele noastre.

Android: Schimbarea pentru Telefoane la care Nu ne Asteptam

Android are implementata aceasta modificare cu optiunea pentru dezvoltatori de a integra o functionalitate automata care ar putea modifica usor inclusiv felul in care arata aplicatiile, in functie de wallpaper-urile folosite de noi. Aproape toate aplicatiile native ale Android au aceasta schimbare implementata de catre cei de la Google, astfel ca utilizatorii ar trebui sa vada in telefoane modificarea chiar si fara ca pentru aplicatiile terte sa fie oferit totul de la bun inceput.

Android nu are deocamdata finalizate aceste modificari, ci totul depinde de disponibilitatea celor de la Google de a activa sistemul automat in baza caruia aceste modificari sunt implementate pentru noi. Desigur ca e foarte posibil ca Google sa faca aceasta modificare majora pentru toata lumea si sa le ofere oamenilor ceea ce unii dintre ei deja cer, dar va fi nevoie si ca dezvoltatorii de aplicatii sa implementeze suport pentru aceasta modificare, altfel ea nu va ajunge sa fie implementata asa cum trebuie.

Android va avea versiunea 12 lansata cu aceasta modificare, ea fiind acum in plin proces de dezvoltare cu o lansare care este asteptata pentru a avea loc undeva prin luna august a acestui an.