Guvernul Romaniei: Donarea sau Vanzarea de Doze de Vaccin e Posibila

Guvernul Romaniei a anuntat in aceasta seara ca a adoptat cadrul legal necesar pentru ca Romania sa poata dona, sau revinde, mai multe doze de vaccin impotriva Coronavirus decat a facut pana in momentul de fata, si asta pentru ca avem un surplus mare.

Guvernul Romaniei explica mai jos decizia luata, dar si faptul ca doneaza 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca Ucrainei si 50.400 de doze Serbiei pentru a le ajuta sa-si extinda campania de vaccinare impotriva Coronavirus in aceasta perioada.

“Secretar de stat în Ministerul Sănătății, Monica Althamer: România poate vinde sau dona doze de vaccin anti-COVID-19, conform prevederilor specifice din acordurile încheiate de Comisia Europeană în vederea achiziționării de vaccinuri anti-COVID-19. Guvernul a aprobat astăzi o ordonanță de urgență care stabilește cadrul legislativ prin care se permite revânzarea unor cantități de doze de vaccin împotriva COVID-19 și se abilitează Ministerul Sănătății pentru a încheia, în numele statului român, contracte de revânzare cu alte state. Sumele rezultate din revânzare se fac venituri la bugetul de stat.

De asemenea, Guvernul a decis tot astăzi, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare umanitare, cu titlul gratuit, pentru Ucraina și Republica Serbia, în vederea gestionării epidemiei împotriva COVID-19. Ajutorul umanitar constă în acordarea a 100.800 de doze de vaccin pentru Ucraina și 50.400 de doze pentru Republica Serbia, din numărul de doze achiziționate de Ministerul Sănătății și livrate de compania AstraZeneca.”