Guvernul Romaniei: STS nu a Finalizat Implementarea Certificatului Verde Digital

Guvernul Romaniei spune ca STS inca nu a finalizat implementarea sistemului care va permite descarcare de certificate digitale verzi si de catre romani, iar asta pentru ca acum se lucreaza la portalul securizat prin care se vor descarca acestea.

Guvernul Romaniei spune ca acest portal se va interconecta cu RENV, si cel putin Coronaforms pentru a se lua date de la toate persoanele care sunt vaccinate, au fost bolnave si s-au vindecat, ori au facut teste care s-au dovedit a fi negative.

“Da, trebuie să reamintim faptul că va fi un sistem informatic cu foarte complex. El va avea cele două componente. La acest moment colegii mei lucrează pentru dezvoltarea componentei de portal securizat. Practic, va fi site-ul de unde toate persoanele vaccinate, dar și cele din celelalte categorii vor putea să-și descarce certificatele digitale. Sistemul este complex, pentru ca acest portal nu este doar un simplu site, el va avea interconectări cu Registrul de vaccinări, va avea interconectări cu aplicația CoronaForms, unde se regăsesc persoanele care au fost testate pozitiv sau negativ la un moment dat.

De asemenea, în perioada următoare vom avea și foarte multe testări de performanță ale sistemului, testări de securitate ale sistemului. Ne așteptăm să fie un sistem accesat de foarte multe persoane și tocmai de aceea trebuie să asigurăm tot timpul necesar pentru faza de dezvoltare a sistemului, de testare a sistemului, înainte ca acesta să fie implementat.”