Valeriu Gheorghita: Echipe Mobile de Vaccinare in Satele Romaniei

Valeriu Gheorghita Echipe Mobile Vaccinare Sate Romaniei

Valeriu Gheorghita a anuntat ca echipe mobile de vaccinare se vor deplasa in satele Romaniei pentru a-i vaccina pe cei care sunt vulnerabili in fata Coronavirus, si care nu au acces in alt mod la serul care ii poate proteja impotriva unei posibile infectari.

Valeriu Gheorghita spune ca asa ca fi pus in practica conceptul Orasul Vaccineaza satul, unul despre care s-a mai vorbit in cateva randuri pana in momentul de fata, dar care ajunge sa fie implementat cu greu abia acum de catre autoritati.

„Un element important pe care îl avem în vedere – trecerea de la vaccinarea în centrele fixe la vaccinarea în centru şi prin echipe mobile. Aici vorbim de conceptul «Oraşul vaccinează satul». În fiecare zi, o echipă mobilă va fi într-o comună, într-o localitate din rural în următoarea perioadă, încât, până la sfârşitul lunii august, în cele peste 2.862 de comune din România să avem echipe mobile care să asigure accesul populaţiei la vaccinare, pentru a ne pregăti foarte bine pentru perioada următoare, care s-ar putea să fie asociată cu un alt val de îmbolnăviri. Tendinţa este de a mobiliza cât mai mult echipe mobile mai ales către zonele rurale.”