Avertisment de la Valeriu Gheorghita pentru Milioane de Romani

Valeriu Gheorghita are un avertisment pentru milioane de romani din toata tara care in momentul de fata nu au o dorinta chiar atat de mare in ceea ce priveste vaccinarea, dar ei ar trebui sa se uite mai serios spre toamna, cand varianta delta a Coronavirus va genera probleme.

Valeriu Gheorghita spune ca autoritatile locale ar trebui sa se gandeasca la situatiile in care le sunt carantinate localitatile din cauza numarului mare de cazuri de Coronavirus, si sa incerce sa ii convinga pe oameni sa se vaccineze pentru a nu ajunge in situatia de a avea asemenea restrictii impuse iar.

“Pentru că, altfel, s-ar putea ca în toamnă să avem probleme reale în anumite localități în care rata de acoperire vaccinală nu este suficientă, în care imunizarea colectivă a populației este mult sub ceea ce este relevant din punct de vedere epidemiologic și s-ar putea să se ajungă la situații în care anumiți reprezentanții locali, primarii, să se uite cum vor fi carantinate localitățile lor, pentru că în perioada în care era momentul să se vaccineze nu s-au desfășurat aceste activități.

Deci, lucrurile sunt cât se poate de clare și de serioase și ține de noi să organizăm foarte bine această activitate în perioada următoare. Repet, eu îmi propun ca până la finalul lunii iulie toate localitățile, cele peste 2.800 de comune, să fi avut o echipă mobilă de vaccinare, fie dacă țin de Johnson&Johnson, o dată sau de câte ori se vor face aceste solicitări.”