Coronavirus Romania: Doar 0.1% din cei Vaccinati s-au mai Infectat

Coronavirus Romania Doar 0.1 Vaccinati Infectat

Noi date ale INSP publicate astazi de catre secretarul de stat Andrei Baciu ne arata ca doar 0.1% dintre romanii vaccinati complet impotriva Coronavirus s-au mai inectat la peste 2 saptamani de vaccinare, cand aveau protectia maxima, si asta arata cat de importanta este vaccinarea pentru a opri pandemia.

“Datele centralizate de INSP ne arată foarte clar ce înseamnă vaccinarea: doar 0,1% din cei care au făcut schema completă de imunizare s-au infectat!
De când am început campania de vaccinare și până în 6 iunie, doar 4.718 persoane vaccinate cu ambele doze au fost depistate pozitiv la testul SARS-COV2. Asta înseamnă 0,1% din totalul celor care au făcut schema completă de vaccinare. 1.231 de persoane au contractat virusul în primele 7 zile de la rapel, iar 2.382 persoane s-au infectat la o lună sau mai mult după vaccinarea cu a doua doză.
Pentru aceeași perioadă, doar 0,5% din totalul celor vaccinați cu prima doză s-au infectat. 64,6% din ei s-au infectat în primele 14 zile de la administrarea primei doze de vaccin anti-covid.
Ce trebuie să știi:
dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 și se infectează ulterior, sistemul imunitar recunoaște virusul, încă după administrarea primei doze;
având deja anticorpii post-vaccinare, sistemul imunitar al acelei persoane va putea să ofere protecție împotriva bolii COVID-19;
protecția maximă este atinsă la aproximativ 2 săptămâni după efectuarea schemei complete;
riscul de a face o formă gravă a bolii scade după vaccinare.
Vaccinul te protejează! Poți merge chiar astăzi într-un centru de vaccinare!”