Telekom: Important Anunt Oficial pentru Milioane de Clienti

Telekom permisiune

Telekom este unup dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din toata Romania in momentul de fata, iar milioane de clienti sunt vizati de un anunt oficiala care va avea impact mare asupra lor. Mai exact, Comisia Europeana a anuntat ca pe data de 8 iunie a fost notificata de catre cei de la Telekom cu privire la faptul ca si-a vandut divizia de servicii fixe catre Orange, asteptand si o aprobare a tranzactiei pentru ca procedura sa fie finalizata de catre companii.

Telekom a anuntat oficial decizia sa de a vinde divizia de servicii fixe din Romania cu destul de mult timp in urma, impreuna cu Orange confirmand in mod oficial planurile in prima parte a acestui an. Acum si Comisia Europeana a fost notificata despre tranzactia pe care Telekom si Orange vor sa o faca, iar in data de 13 iulie ar trebui sa vina si o decizie a autoritatilor europene cu privire la tranzitia diviziei fixe a grupului german catre subsidiara grupului francez.

Telekom: Important Anunt Oficial pentru Milioane de Clienti

Telekom permisiune comisia europeana

Telekom a cautat pentru o buna perioada de timp un cumparator pentru intreaga subsidiara din Romania, insa a gasit doar pentru cea de servicii fixe, cea de servicii mobile urmand a ramane in continuare parte din grupul german. Daca se va aproba la mijlocul lunii viitoare vanzarea diviziei de servicii fixe a Telekom catre Orange, atunci in august ar trebui sa fie facuta o companie noua care sa preia tot, iar din septembrie sa se finalizeze tranzitia catre Orange.

Telekom ar urma sa trimita la Orange toti clientii care au servicii de internet, televiziune, sau servicii convergente fix – mobil, adica undeva pe la 4 milioane de clienti, daca nu gresesc. Tranzactia aceasta este cea mai importanta pe piata de telecomunicatii din Romania din 2014, cand Telekoma preluati fostele Romtelecom si Cosmote, iar acum vinde prima dintre ele din cauza concurentei foarte mari facute de catre RCS & RDS.

Telekom va incasa destule sute de milioane de euro din vanzarea acestei divizii, ea fiind una profitabila, chiar daca nu cu foarte mult profit, dar chiar si asa, aducea sume serioase pentru grupul german.