Coronavirus: Atentionarea Guvernului privind Valul 4 de Infectari

Coronavirus Atentionarea Guvernului Valul 4 Infectari

Guvernul Romaniei are astazi o atentionare importanta pentru romani care vine prin intermediul prim-ministrului, acesta vorbind din nou despre valul 4 de infectari si spune ca nu ar trebui sa ne fie frica de el atat timp cat ne vaccinam impotriva Coronavirus.

Guvernul Romaniei vorbeste pentru prima oara si despre faptul ca OMS a anuntat ca acest val 4 incepe sa se raspandeasca in anumite tari, in unele in ciuda faptului ca exista foarte multi oameni vaccinati, dar din pacate vasta majoritate fara schema completa.

“Premierul Florin Cîţu: Am discutat astăzi, la Guvern, despre promovarea vaccinării în rândul copiilor și tinerilor. Peste 98 de mii de minori cu vârste între 12 şi 17 ani s-au vaccinat deja și, în același timp, 45,5% dintre elevi consideră că este foarte important şi important să se vaccineze. Eu zic că avem un start bun în ceea ce privește tinerii.
Vreau să fiu foarte clar cu privire la un lucru: știti că susțin vaccinarea pentru populație, avem nevoie de cât mai mulți oameni vaccinați. Dar când vorbim de tineri sub 18 ani, părinții și tutorii trebuie să ia cele mai bune decizii pentru ei.
Așa cum am mai spus, nu ar trebui să vorbim de un val 4 daca ne-am vaccina suficient. OMS a anunțat deja că varianta delta se răspândește foarte repede, este mai agresivă, iar cei vulnerabili sunt cei care sunt nevaccinați. Dacă ne-am vaccina în număr cât mai mare nu ar trebui să ne fie teamă de această tulpină, de valul 4. Și o spun specialiștii: nu trebuie să așteptăm să crească bilanțul de infectări pentru a ne vaccina.”