Coronavirus: Varianta Delta se Transmite mult mai Usor si e mai Periculoasa

Varianta delta a Coronavirus se transmite mult mai usor, si este mult mai periculoasa decat celelalte descoperite pana acum, avertismentul venind iar de la Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare din Romania in ultimele luni de zile.

Valeriu Gheorghita a mai spus in trecut ca aceasta varianta a Coronavirus este mult mai periculoasa decat cele descoperite anterior, si acum revine cu avertizarea pentru ca oamenii trebie sa se inteleaga ca doar prin vaccinare putem evita iar restrictii dure in toamna.

“Din păcate, ceea ce se estima în urmă cu câteva luni, și anume posibilitatea selectării unor variante virale mult mai contagioase, se adeverește și problema e că lucrurile trebuie să înțelegem că sunt în dinamică și nu se opresc aici.

Atât timp cât încă avem la nivel global foarte multe persoane receptive, susceptibile la boală, care zilnic se îmbolnăvesc, probabilitatea de selectare a noi mutații este în continuare crescută și sperăm să nu se selecteze acele mutații care să combine contagiozitatea crescută cu agresivitatea, cu virulența.

Pentru că trebuie să înțelegem, dacă vorbim și ne uităm în urmă, ce s-a întâmplat la infecția cu SARS-CoV-1, aveam o mortalitate de 10% din numărul de cazuri confirmate. Dacă ne uităm la infecția cu MERS, care este tot un coronavirus, mortalitatea era de 30%.”