Android: Afirmatia Presedintelui Apple care a Socat Lumea

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, acest lucru fiind cunoscut de catre toata lumea, iar asta in conditiile in care Google lucreaza anual la imbunatatirea sa serioasa. Desi Google lucreaza sa faca Android mai bun si mai sigur, din pacate utilizatorii sunt principala vulnerabilitate a sistemului de operare si principala poarta de intrare a malware-ului in telefoane, de aici venind si o afirmatie a presedintelui Apple care a socat.

Android a fost adus in atentia lumii de catre presedintele Apple in cadrul unui interviu pe care acesta l-a acordat pentru a discuta despre cererile oamenilor de a fi permisa instalarea de aplicatii iOS in iPhone din orice surse. Printre argumentele contra acestei masuri, presedintele Apple a adus in discutie si faptul ca Android are de 47 de ori mai mult malware decat iOS tocmai din cauza faptului ca utilizatorii pot instala aplicatii din orice fel de surse, fara oprire.

Android: Afirmatia Presedintelui Apple care a Socat Lumea

Android are aceasta problema cu malware-ul pentru ca utilizatorii sunt pacaliti sa instaleze aplicatii din surse nesigure si pentru ca li se cere sa ofere permisiuni pentru accesul unor date la care nu ar trebui sa se ofere permisiuni. Aici sta marea problema a Android, utilizatorul final, iar asta pentru ca daca oamenii n-ar face aceste lucruri, telefoanele n-ar fi atat de susceptibile de a fi inectate cu malware, iar problemele ar disparea total.

Android ofera mai multa libertate pentru oameni, iar asta aduce in schimb si probleme de acest gen, insa acesta este riscul pe care Google a decis sa si-l asume pentru a le oferi oamenilor ceea ce isi doresc. Presedintele Apple spune ca in cazul iOS nu se vor lua riscuri de acest gen pentru ca securitatea este mai importanta, asa ca Android va ramane in continuare liber si vulnerabil la ceea ce fac oamenii, in timp ce iOS nu va oferi aceasta libertate.

Android va fi imbunatatit in viitor pentru ca riscurile de infectare cu malware sa fie in continuare substantial reduse, dar totul depinde si de ceea ce vor face utilizatorii, in final.