Calea Lactee: Descoperire Incredibila Privind Noua Coliziune

Calea Lactee violenta

Calea Lactee este iar in centrul atentiei lumii intregi dupa ce oamenii de stiinta au facut o descoperire incredibila cu privire la o noua coliziune care este asteptata a avea loc intre galaxia noastra si cea Andromeda. Aceasta coliziune a fost anuntata cu destul de mult timp in urma de catre oamenii de stiinta, deci nu vorbim despre ceva care nu a mai ajuns in atentia noastra pana acum, dar in acest moment exista si o harta care ne arata cum ar urma sa se ciocneasca galaxia Calea Lactee de Andromeda.

Calea Lactee are prezentate in harta de mai jos structurile care ar lega-o de Andromeda, si care ar ajuta la stabilirea unui parcurs mai clar al unei viitoare coliziuni dintre cele doua galaxii. Oamenii de stiinta se asteapta de ceva vreme ca aceasta coliziune sa se intample, dar vorbim despre ceva care va afecta Calea Lactee peste multe miliarde de ani, deci niciunul dintre noi, sau generatiile urmatoare, nu va resimti efectele impactului violent dintre galaxii.

Calea Lactee: Descoperire Incredibila Privind Noua Coliziune

Calea Lactee violenta harta

Calea Lactee s-a mai ciocnit in trecut de alte galaxii care s-au aflat in apropierea sa, iar asa s-a si format galaxia din care facem parte, ea crescand ca numar de stele si planete prin aceste coliziuni. Viitoarea coliziune prin care vor trece Calea Lactee si Andromeda ar urma sa creasca din nou dimensiunile pe care le are galaxia noastra, insa desigur ca va exista si destula distrugere din cauza ciocnirilor dintre stelele si planetele din galaxii, fara a lua in calcul si gaurile negre.

“Deoarece materia întunecată domină dinamica universului, ea ne determină practic soarta. Putem cere unui computer să evolueze harta timp de miliarde de ani pentru a vedea ce se va întâmpla în universul local. Și putem evolua modelul înapoi în timp pentru a înțelege istoria vecinătății noastre cosmice.”

Calea Lactee are o serie de legaturi cu Andromeda in momentul de fata, iar oamenii de stiinta vor sa le studieze pentru oameniic are ar putea trai peste miliarde de ani, indiferent cum ar putea arata civilizatia atunci. Desigur ca analizele sunt extrem de dificile, mai ales ca materia intuncata e la mijloc, iar aceasta nu paote fi detectata clar in Calea Lactee, oamenii de stiinta putand doar sa estimeze unde anume s-ar afla aceasta, insa nimic mai mult inca.

Calea Lactee va trece prin cel putin o coliziune in viitorul nu foarte indepartat, dar nu e exclus ca de-a lungul existentei sa sale sa mai fie si multe altele care vor avea loc.