RCS & RDS: Anuntul Oficial, Milioane de Clienti sunt Vizati

RCS & RDS terminare

RCS & RDS este cel mai mare grup de telecomunicatii romanesc din tara noastra, iar astazi milioane de clienti din toata tara sunt vizati de o uriasa schimbare care are loc acum. Mai exact, cei de la RCS & RDS trebuie sa puna in aplicare o decizie a ANCOM in baza careia sunt reduse preturile pentru terminarea apelurilor de telefonie mobila si fixa, acelasi lucru fiind impus si restului operatorilor de telecomunicatii din toata Romania chiar din acest moment.

RCS & RDS are milioane de clienti care folosesc aceste doua servicii in momentul de fata in Romania, iar modificarea se aplica pentru toti dintre ei, fara discriminare, chiar incepand de astazi, 1 iulie. RCS & RDS nu a facut pana acum un anunt oficial cu privire la aceasta schimbare in politica de taxare a terminarii apelurilor de telefonie fixa si mobila, insa cei de la ANCOM au facut-o, iar decizia care a fost luata de catre autoritati trebuie sa fie pusa in aplicare.

RCS & RDS: Anuntul Oficial, Milioane de Clienti sunt Vizati

RCS & RDS urmeaza sa aplice un tarif de 0.7 eurocenti pe minut pentru terminarea apelurilor mobile in reteaua sa, pentru terminarea apelurilor fixe tariful fiind de 0.078 eurocenti pe minut. Comisia Europeana a decis aceste tarife, iar ele se aplica direct in Romania de ca tre RCS & RDS, sau oricare alti operatori de telecomunicatii, fara a fi nevoie de o lege speciala in acest sens, astfel ca totul devine activ si oficial incepand cu data de 1 iulie in tara noastra.

RCS & RDS va trebui sa faca si alte modificari in ceea ce priveste tarifele de terminare a apelurilor mobile, astfel ca de la 1 ianuarie 2022 ele vor fi reduse de la 0.7 eurocenti pe minut la 0.55 eurocenti pe minut. De la 1 ianuarie 2023 tariful RCS & RDS este redus iar la 0.4 eurocentu pe minut, iar de la 1 ianuarie 2024 se aplica o noua reducere pana la 0.2 eurocenti pe minut, deci in urmatorii doi ani si jumatate tariful va fi redus la mai putin de o treime din cel de acum.

RCS & RDS este obligat sa impuna aceste noi tarife pentru clientii din toata Romania incepand cu acele date, fara exceptie, deci terminarea apelurilor fixe si mobile va fi mult mai ieftina de la an, la an.