Orange: Datele IMPORTANTE de care Trebue sa Stie Clientii

Orange obisnuit

Orange este cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, cu peste 10 milioane de clienti activi, iar in curand va finaliza achizitia Telekom si va mai adauga inca 4 milioane de clienti. Cei de la Orange au de cativa ani si oferte de internet fix pentru clienti, ei folosind infrastructura de fibra optica a Telekom pentru a vinde abonamente de televiziune, internet fix si telefonie fixa pentru romani la preturi decente.

Orange le promite romanilor viteze de pana la 1 Gbps pentru conexiunile de internet fix, cifrele fiind mari in teorie, insa in realitate situatia este una destul de diferita, cel putin conform Orange. In aceasta pagina cei de la Orange au detaliati parametrii de calitate pentru serviciile de internet mobil si fix in Romania, iar aici vine o veste foarte proasta pentru multi dintre clientii sai, dar e ceva despre care probabil multi inca nu au aflat, din pacate.

Orange: Datele IMPORTANTE de care Trebue sa Stie Clientii

Orange vinde abonamente de internet fix cu viteze de 1 Gbps, sau 940 Mbps maxim, insa conform operatorului, viteza experimentata de catre clienti in marea majoritatea a timpului este de doar 570 Mbps, adica aproape jumatate. Conform datelor DIGI, si a experientei pe care am avut-o constant, viteza medie experimentata de catre clientii sai este de 850 mbps din 940 Mbps maxim, o diferenta colosala fata de Orange, iar ea se repeta si in cazul celorlalte abonamente pe care grupul francez le are.

Orange mentioneaza la fiecare abonament de internet fix prin fibra optica faptul ca vitezele experimentate in mod obisnuit de catre clienti sunt injumatatite fata de cele maxime promovate pentru abonament. Fie ca e vorba doar de precautie, fie ca e vorba despre faptul ca Orange nu poate livra prin infrastructura Telekom acelasi internet de mare viteza precum DIGI, diferentele sunt mari si poate ca ar conta pentru cei care stiu unde sa caute informatiile despre ele.

Orange cumpara de la Telekom o infrastructura despre care un membru al consiliului de administratie al Deutsche Telekom a spus ca e inferioara fata de cea a DIGI si ca investitiile in modernizarea sa nu merita facute. Avand in vedere acestea, poate ca nu e de mirare ca Orange poate livra doar jumatate din calitatea celor de la DIGI, dar poate ca va decide sa faca investitii pentru a oferi servicii mai bune decat ale RCS & RDS, avand in vedere ca reteaua sa mobila e cea mai buna din tara.