Planeta Saturn: Descoperirea ULUITOARE cu o Mare Premiera

Planeta Saturn record

Planeta Saturn este in centrul unei descoperiri uluitoare care vine cu o premiera impresionanta pentru intreaga omenire, si vorbim despre ceva care ne arata in continuare cam cat de mare este universul din care facem parte. Cercetatorii din Noua Zeelanda au reusit sa descopere o cometa gigant langa planeta Saturn, iar pentru prima oara au observat si semne de activitate in legatura cu ea, continuand sa o monitorizeze cu foarte mare atentie de la prima observare.

Planeta Saturn este a doua cea mai mare din sistemul solar, iar cometa pe care au descoperit-o cercetatorii are dimensiuni gigantice, ea stabilid si un record din acest punct de vedere, conform oamenilor de stiinta. Exista sanse ca aceasta cometa, care are denumirea C/2014 UN271, Bernardinelli-Bernstein, sa fie de 1000 de ori mai mare decat una obisnuita, iar de aici vine si recordul pe care oamenii de stiinta cred ca l-au descoperit langa planeta Saturn, desi el trebuie confirmat de alti cercetatori.

Planeta Saturn: Descoperirea ULUITOARE cu o Mare Premiera

Planeta Saturn record marime

Planeta Saturn are in apropiera sa o cometa care ar avea un diametru de 100 de kilometri, adica de trei ori mai mare decat cea mai mare cometa care a trecut pe langa Pamant in anul 1998, ea avand denumirea Hale-Bopp. Avand in vedere ca acea cometa a putut fi vazuta cu ochiul liber cand a trecut pe Pamant, si aceasta ar putea fi usor de vazut, dar asta numai daca ea va pleaca de langa planeta Saturn vreodata pentru a ajunge la noi, ceea ce pare imposibil.

“Astronomii din Noua Zeelandă au fost primii care au observat o comă sau o zonă de gaz și praf, răspândindu-se în jurul megacometei C / 2014 UN271, cunoscuta și sub numele de Bernardinelli-Bernstein, care poate fi de 1.000 de ori mai masiva decât o cometă tipică. Ar putea fi cea mai masivă cometă găsită vreodată în toată istoria înregistrată. Prima imagine a avut cometa ascunsă de o dungă de satelit, iar inima mi s-a scufundat “, a continuat ea. Dar apoi celelalte au fost suficient de clare și doamne: acolo era, cu siguranță, un mic punct mic fuzzy, deloc clar ca vecinul său stele.”

Planeta Saturn se afla la o distanta foarte mare de Pamant, iar aceasta cometa se va apropia oarecum de soare undeva prin 2031, insa dincolo de telescoape, nu va exista ceva de pe planeta noastra pentru observarea ei. In ciuda faptului ca aceasta megacometa nu se va apropia de Pamant si va ramane la distante mari pe langa planeta Saturn, ea va fi monitorizata cu atentie folosindu-se toate dispozitivele capabile sa o urmareasca.

Planeta Saturn are in orbita sa foarte multe obiecte cosmice, unele de dimensiuni foarte mari, iar unele care stabilesc recorduri precum cel despre care vorbim in momentul de fata.