WhatsApp: MILIARDE de Oameni Vizati de un Nou Anunt Oficial

WhatsApp identitate

WhatsApp este cea mai mare platforma de mesagerie din intreaga lume, peste 2 miliarde de oameni folosind-o in fiecare zi pentru a comunica cu persoanele din viata lor, Platforma de mesagerie este extrem de importanta pentru foarte multa lume, iar din aceasta cauza vorbim astazi despre un mesaj oficial pe care WhatsApp il transmite pentru toata lumea, spunand ca utilizatorii sai merita sa aiba conversatiile protejate, ceva ce nu orice platforma de mesagerie ofera.

WhatsApp a inceput acum mai bine de o luna de zile o campanie prin care incearca sa ii convinga pe utilizatorii din intreaga lume despre faptul ca isi da toata silinta pentru a oferi comunicare criptata pentru toata lumea. Cei de la WhatsApp spun deasemenea ca oamenii se exprima mult mai liber atunci cand stiu ca mesajele lor nu pot fi interceptate de catre altii, iar de aceea incearca sa le ofere doar cea mai buna experienta pentru comunicare.

WhatsApp: MILIARDE de Oameni Vizati de un Nou Anunt Oficial

WhatsApp se lauda cu aceste eforturi pe care le face pentru a oferi doar comunicari criptate pentru utilizatorii din intreaga lume, insa realitatea este ca exista deja solutii care permit interceptarea mesajelor trimise prin platforma. Mai mult decat atat, WhatsApp are o mare vulnerabilitate cand vine vorba despre backup-urile conversatiilor, acestea nefiind criptate in vreun fel, deci oricine le obtine poate citi toate mesajele care apar in ele.

WhatsApp incearca totusi sa convinga lumea de faptul ca ofera comunicari securizare, desi in realitate nu se prea intampla acest lucru, iar oamenii nu pot avea siguranta faptului ca orice ar spune in cadrul platformei e protejat. Pe de alta parte, WhatsApp nu e foarte departe de alte platforme de mesagerie in care se intampla cam aceleasi lucruri, deci per total vorbim despre probleme similare pentru cam toate platformele de mesagerie existente.

WhatsApp va continua aceasta campanie si in lunile urmatoare pentru a mai ridica presiunea care este pusa de catre cei care o critica pentru lipsa de securitate, asa ca va fi interesant de vazut ce va mai spune.