Planeta Pluto: Noi VIDEO INCREDIBILE cu Suprafata in Detalii

Planeta Pluto are publicate de catre NASA doua noi clipuri video in premiera care ne arata noi detalii de pe suprafata corpului cosmic, ceva ce pana in momentul de fata nu a mai fost dezvaluit. Marcand 6 ani de la prima explorare apropiata pe care NASA a facut-o pentru planeta Pluto cu nava New Horizons, agentia spatiala americana a publicat aceste clipuri video care ne arata imagini ce au fost tinute departe de ochii publicului pana recent.

Planeta Pluto nu a fost singura explorata de catre cei de la NASA, ci inclusiv luna Charon, iar pentru ambele avem dezvaluite noi imagini care ne prezinta felul in care arata suprafata corpurilor cosmice. Nava New Horizons a celor de la NASA a trecut la o distanta redusa de planeta Pluto pe 14 iulie 2015, inregistrand imagini la o viteza de peste 40.000 km/h, mergand mai apoi catre luna Charon, pe care a fotografiat-o deasemenea, iar asa au fost create aceste clipuri video.

Planeta Pluto: Noi VIDEO INCREDIBILE cu Suprafata in Detalii

Planeta Pluto are dezvaluite zone geografice si forme de relief care au dimensiuni chiar de doar 70 de metri, ceea ce pana la aceasta misiune nu a putut fi vazut de catre alte nave spatiale. Clipurile video facute pentru planeta Pluto si Charon reprezinta lipirea mai multor poze inregistrate de catre nava spatiala New Horizons, cei de la NASA numind totul o simulare desi este bazata totusi pe imagini reale inregistrate cu suprafata ambelor corpuri cosmice.

“Aceste noi videoclipuri de înaltă rezoluție sunt incredibile. Nu sunt doar valoroase din punct de vedere științific, dar sunt și atrăgătoare, motiv pentru care vrem să le împărtășim publicului. Bucurați-vă de zborul peste o planetă numită Pluto și luna sa uriașă Charon, ambele la mai mult de trei miliarde de mile de Pământ!”

Planeta Pluto este cea mai indepartata din sistemul solar in raport cu soarele, iar unii oameni de stiinta o considera planeta, inclusiv fostul administrator al NASA, in timp ce altii o considera doar un obiect cosmic. Indiferent de felul in care este privita planeta Pluto, cert este ca NASA incepe sa ne prezinte tot mai multe imagini interesante cu privire la suprafata ei, dar iata ca pentru prima oara inclusiv cu luna Charon de langa ea.

Planeta Pluto nu mai este survolata de ceva vreme de catre vreo nava spatiala, asa ca ramane de vazut ce alte imagini inregistrate pana acum de catre NASA ne vor mai fi dezvaluite.