Facebook: Informatiile False despre Vaccinuri Distribuite in Continuare

Facebook informatii false vaccinuri distributie

Facebook nu face suficient de multe pentru a impiedica raspandirea de informatii false cu privire la vaccinurile impotriva Coronavirus, sau a virusului in sine, iar asta genereaza probleme foarte mari pentru guvernele care se chinuie sa ii convinga pe cetateni sa se imunizeze.

Facebook a promis cu multe saptamani in urma ca va face tot ceea ce ii sta in putere pentru a impiedica raspandirea de informatii false cu privire la vaccinuri, insa se pare ca lucrurile nu s-au schimbat prea mult in bine, astfel ca oamenii afla in continuare informatii neadevarate.

Facebook a luat unele masuri impotriva dezinformarii pe retelele de socializare, dar din pacate nu a reusit sa faca exact tot ceea ce si-a propus, astfel ca in final vorbim despre nimic bun pentru cei care se bazeaza pe retea, sau doar o folosesc zilnic.

“Facebook a spus în repetate rânduri că va lua măsuri, dar în realitate am văzut o punere în aplicare pe picior a propriilor standarde ale comunității în care unele conturi sunt scoase de pe Instagram, dar nu de pe Facebook și invers. A existat un eșec sistemic de abordare a acestui lucru.

Facebook are nevoie de un mecanism mult mai bun pentru a opri răspândirea informațiilor false despre vaccin și trebuie să se asigure că fac asta în toate limbile. Există o narațiune generală despre care vaccinul nu este eficient. Dezinformarea sănătății este o amenințare gravă pentru sănătatea publică.”