Android: ALERTA Serioasa catre Sute de MILIOANE de Telefoane

Android este in centrul unei alerte extrem de serioase care vizeaza sute de milioane de telefoane din intreaga lume, iar asta in conditiile in care vorbim despre o problema extrem de serioasa care vizeaza utilizatorii. Mai exact, se pare ca telefoanele care au sistem de operare Android pot fi exploatate din cauza serviciilor care scurteaza link-urile web, prin acestea fiind distribuit malware fara ca utilizatorii sa stie si fara ca ei sa se poata proteja eficient.

Android este cel mai popular sistem de operare pentru telefoane mobile din intreaga lume, lucru pe care desigur ca il stiati deja, insa ceea ce multi nu stiu este ca link-urile publicate mai pe tot pe internet va pot face rau. Problema este ca unele dintre sistemele care scurteaza link-urile web nu se rezuma doar la asta, ci inainte de a directiona utilizatorul catre website-ul de destinatie pot afisa o serie de reclame care sa convinga utilizatorul sa isi compromita telefonul Android.

Android: ALERTA Serioasa catre Sute de MILIOANE de Telefoane

Android are afisate reclame specifice de catre aceste sisteme de scurtare a adreselor web, ele incercand in general sa convinga oamenii sa instaleze diverse aplicatii necunoscute care vin cu malware la pachet. Aplicatiile sunt oferite pentru instalare din diverse surse din afara Google Play Store, iar dupa cum puteti vedea in clipurile video, desi Google Chrome pentru Android afiseaza alerte privind instalarea lor, oamenii in general trec peste aceste avertismente afisate.

Android poate fi exploatat in totalitate de aplicatii de acest gen, care de indata ce sunt accesate in telefoane pot exploata vulnerabilitati ale sistemului de operare pentru a-si asuma privilegii de administrator. Din acest punct lucrurile se complica foarte mult pentru ca utilizatorii de telefoane Android au telefoanele exploatate fara sa stie ce se intampla in realitate, si totul pentru ca au accesat in link trimis prin WhatsApp, Facebook Messenger, sau accesat pe web.

Android ofera alerte care incearca sa ii atentioneze pe utilizatori sa nu instaleze aceste tipuri de aplicatii in telefoane, insa pana la urma decizia ramane la utilizatorul care e pacalit.