DSU: ATENTIONARE pentru Toata Romania cu Privire la Canicula

0

DSU ATENTIONARE Toata Romania Canicula

DSU, Departamentul pentru Situatii de Urgenta, a emis o atentionare extrem de serioasa pentru romanii din toata tara care are legatura cu zilele caniculare prin care urmeaza sa treaca tara noastra, temperaturile putand ajunge pana la 39 de grade Celsius in zilele urmatoare.

DSU vine cu aceasta atentionare pentru ca toti romanii care trebuie sa iasa din casa in aceste zile, iar asta pentru ca temperaturile extrem de mari pot fi un pericol serios pentru viata foarte multor persoane, asa ca trebuie sa fim extrem de vigilenti.

“!! ATENȚIE !!
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, inundații sau caniculă.
În cea mai mare parte a țării, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia. Local, noaptea, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.”