Armata Romana: Soldatii Romani in Centrul unor Activitati de ULTIMA ORA in Plin Razboi in Ucraina

Armata Romana pune soldatii romani in centrul unui anunt privind activitatile de ultima ora in plin razboi in Ucraina, iata ce a fost declarat oficial.

Armata Romana Soldatii Romani Centrul Activitati ULTIMA ORA Plin Razboi Ucraina

Armata Romana anunta in mod oficial ca soldatii romani sunt in centrul unor activitati de ultima ora in plin razboi in Ucriana, iar prima dintre ele este o instruire facuta in comun cu militarii din Republica Moldova, MApN anuntand inclusiv o misiune umanitara derulata de catre Fortele Aeriene la cererea DSU.

Armata Romana vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre vizita derulta de catre o delegatie portugheza la o unitate militara din Romania, impreuna cu Seful Fortelor Terestre, in final MApN anuntand inclusiv ca au avut loc promovari in cadrul corpului de subofiteri, o masura binevenita pentru multi.

“Instruire în comun cu militari din Republica Moldova. Militarii Batalionului 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” s-au instruit, pe parcursul ultimelor două săptămâni, alături de militari ai Batalionului de Artilerie din cadrul Brigăzii 2 Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” din Republica Moldova. Antrenamentele s-au desfășurat în poligonul din Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române. Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a dispus miercuri, 13 martie, executarea unei misiuni umanitare cu o aeronavă militară pentru transportul unui pacient minor în Italia. Aeronava C27J Spartan, configurată pentru misiuni medicale, a decolat, în jurul orei 11.00, de la Iași către Milano, având la bord o echipă medicală formată din specialiști ai Bazei 90 Transport Aerian și ai Spitalului Clinic de Urgență București.

Misiunea s-a efectuat ca urmare a solicitării secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Seful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent Ciprian Marin l-a primit astăzi, 12 martie, la sediul instituției, pe șeful Forțelor Terestre din Republica Portugheză, generalul Eduardo Manuel Braga Da Cruz Mendes Ferrão, în cadrul vizitei pe care oficialul portughez o efectuează în România, în perioada 11 – 14 martie.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la susținerea dezvoltării relațiilor de cooperare în domenii specifice, bazate pe interese comune și avantaje reciproce, oportunitatea utilizării infrastructurii de instruire disponibilă la nivelul Forțelor Terestre Române, promovarea structurii de forțe NATO dislocată în țara noastră și încurajarea eforturilor de încadrare a structurilor multinaționale de pe teritoriul României.

Programul în România al delegației Republicii Portugheze, condusă de generalul Eduardo Manuel Braga Da Cruz Mendes Ferrão, cuprinde și vizitarea trupelor portugheze din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est de la Craiova. Cariera de subofițer începe cu gradul de sergent, dar, prin muncă și devotament, aceasta poate avansa până la cel mai înalt grad, cel de plutonier adjutant principal.”