Guvernul Romaniei: Nu se Renunta la Masca, Noua Relaxare Anuntata

Guvernul Romaniei Nu Renunta Masca Relaxare Anuntata

Guvernul Romaniei se pregateste sa introduca o noua relaxare incepand cu data de 1 august in Romania, asta in timp ce nu se reunnta la impunerea mastii de protectie in spatiile inchise, o masura logica din moment ce valul 4 deja genereaza o crestere a infectarilor.

Guvernul Romaniei se gandeste totusi sa creasca numarul de persoane care pot participa la evenimentele private chiar daca pericolul variantei Delta a ajuns in Romania, dar probabil ca deocamdata nu se considera ca este chiar atat de mare.

“Portul măştii la interior este o măsură obligatorie. O să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua începând cu 1 august: masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare, în fiecare zi, sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară. Transmit şi pe această cale un mesaj cât se poate de clar către populaţie: vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară.

Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă în alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat parte din măsuri gradual, aşa cum le-am şi introdus. a declarat ministrul MAI, Lucian Bode la DIGI 24.”