Planeta Saturn: Descoperirea MISTERIOASA ce a Surprins Lumea

Planeta Saturn gaze

Planeta Saturn are dezvaluita o noua descoperire misterioasa care i-a surprins pe oamenii de stiinta din toata lumea, iar asta pentru ca deocamdata nu au foarte multe explicatii in legatura cu ceea ce au vazut. Planeta Saturn are, dupa cum unii dintre voi stiti deja, multe luni care o orbiteaza, iar una dintre ele se numeste Enceladus, ea fiind in atentia oamenilor de stiinta si fiind monitorizata de catre nava spatiala Cassini pentru perioade destul de lungi de timp.

Planeta Saturn inca are extrem de multe mistere, dar oamenii de stiinta se concentreaza acum pe unul care are legatura cu luna Enceladus, iar asta pentru ca ei au descoperit gaz metan emanat acolo si nu stiu de unde vine. Nava spatiala Cassini este cea care le-a furnizat informatiile cu privire la gazul metan care este emanat fara vreo explicatie pe luna Enceladus, iar acum oamenii de stiinta vor sa explice existenta sa, indiferent ce ar insemna asta.

Planeta Saturn: Descoperirea MISTERIOASA ce a Surprins Lumea

Planeta Saturn are suprafata ascunsa de atmosfera, insa in cazul Enceladus oamenii de stiinta au descoperit ca gazul metan ar fi emanat dintr-un ocean subteran al lunii, doar ca nu se stie ce anume il produce. Luna Engeladus de langa planeta Saturn arunca in univers acest gaz metan fara sa existe o explicatie cu privire la sursa sa, oamenii de stiinta osciland intre teorii care spun ca el ar fi produs de catre forme biologice, sau non-biologice, aparent orice fiind posibil.

“Am vrut să știm: Microbii asemănători pământului care „mănâncă” dihidrogenul și produc metan ar putea explica cantitatea surprinzător de mare de metan detectată de Cassini? Evident, nu ajungem la concluzia că viața există în oceanul lui Encelad. Mai degrabă, am vrut să înțelegem cât de probabil ar fi ca orificiile hidrotermale ale lui Enceladus să fie locuibile pentru microorganismele asemănătoare Pământului. Foarte probabil, datele Cassini ne spun, conform modelelor noastre.”

Planeta Saturn are sanse infime sa gazduiasca viata sub atmosfera sa neprietenoasa, insa in cazul lunii Enceladus lucrurile ar putea fi complet diferite in ceea ce priveste existenta vietii. Oamenii de stiinta au pornit de la descoperiri facute pe Pamant cu privire la producerea de gaz metan si spera sa poata explica inclusiv ceea ce se intampla in cazul lunii Enceladus de langa planeta Saturn, dar lucrurile nu sunt chiar atat de simple precum par.

Planeta Saturn nu mai este monitorizata de catre nava spatiala Cassini, ea incetandu-si misiunea cu doar cativa ani in urma, dar nu e exclus sa fie initiate altele pentru a studia iar planeta.