Facebook Obligata sa nu Restrictioneze Utilizatorii fara sa le Explice Motivele

facebook obligata restrictioneze utilizatori explicatii

Facebook este obligata de catre o instanta din Germania sa nu mai blocheze conturile utilizatorilor fara sa le explice si ce reguli au incalcat, insa sa le ofere deasemenea posibilitatea de a face apel impotriva acestei decizii pentru a se putea apara.

Facebook a fost intens criticata in ultima vreme deoarece a decis sa restrictioneze conturile oamenilor, postari ale lor, sau pagini din reteaua de socailizare, fara sa ofere motive clare, dar si optiuni pentru a explica situatia si a cere reanalizarea deciziei.

Facebook este acum obligata sa faca asta pentru ca nu abuza de utilizatorii sai si a le oferi optiunea de a intelege unde au gresit, dar si pentru a explica de ce greseala este de fapt a platformei si contul lor nu ar fi trebuit sa fie restrictionat.

“Un tribunal german de vârf a decis că Facebook a acționat ilegal prin eliminarea postărilor rasiste și blocarea contului autorului lor, deoarece rețeaua socială nu a informat utilizatorul sau nu a motivat închiderea acestuia. În rezumatul său de trei pagini, instanța din Karlsruhe a declarat că termenii și condițiile Facebook privind ștergerea postărilor și blocarea conturilor pentru încălcarea standardelor comunității sale erau „nule”. Acest lucru, a adăugat acesta, se datorează faptului că Facebook nu se angajează să informeze utilizatorul despre eliminarea unei postări ofensive cel puțin retrospectiv, să informeze că blochează un cont, să ofere un motiv pentru aceasta sau să ofere dreptul de apel .”