Netflix: ALERTA Emisa Milioanelor de Romani din Toata Tara

Netflix plata

Netflix este cea mai mare platforma de streaming video la cerere, cu peste 200 de milioane de abonati in intreaga lume, foarte multi dintre ei si in Romania, insa din pacate pentru toti vine o alerta extrem de serioasa. Mai exact, o noua campanie de tip phishing este in plina desfasurare in momentul de fata in intreaga lume, iar abonatii Netflix sunt vizati pentru a le fi furate datele cardurilor si implicit banii pe care acestia ii au in propriile conturi bancare.

Netflix este in centrul acestei alerte in Romania pentru ca ea vine de la autoritati, ele publicand pentru toti abonatii din toata tara informarea de mai jos care ne arata un email primit de catre romani. In email-ul de mai jos, care e gandit sa para ca vine direct de la Netflix, oamenilor li se spune ca informatiile lor privind platile nu sunt corecte si ca trebuie sa le actualizeze pentru a nu avea abonamentul suspendat si deci restrictionat accesul la continut.

Netflix: ALERTA Emisa Milioanelor de Romani din Toata Tara

Netflix plata frauda

Netflix trimite email-uri de acest gen daca exista probleme cu datele pentru plata, insa din pacate utilizatorii sunt cei care trebie sa faca diferenta dintre unul adevarat si altul fals. Problema este ca de multe ori oamenii nu pot face distinctia intre un email venit de la Netflix si altul de la un hacker, chiar daca unele platforme de email afiseaza alerte prin care le spun oamenilor ca mesajul pe care l-au primit nu vine de la o entitate afiliata companiei a carei identitate o prezinta.

Netflix stie foarte bune ca atacuri de acest gen sunt in desfasurare, insa din pacate nu poate face absolut nimic pentru a impiedica existenta, sau raspandirea lor, iar asta pentru ca ele vin din diverse colturi ale lumii. Cei de la Netflix au incercat sa desfasoare diverse campanii pentru a-i ajuta pe clienti sa constientizeze pericolul care exista din cauza acestui tip de atacuri, insa din pacate nu toata lumea intelege seriozitatea situatiei.

Netflix nu are nici cum sa ii ajute pe clientii care sunt afectati de problemele de acest gen, asa ca de fiecare data trebuie sa incercati singuri sa va protejati impotriva a ceea ce se intampla.