WhatsApp: Decizia care Vizeaza Milioane de Telefoane Android

WhatsApp local

WhatsApp a luat o decizie extrem de importanta care vizeaza milioane de telefoane Android din intreaga lume, iar ea le va aduce utilizatorilor posibilitatea de a beneficia de ceva ce de mult trebuia oferit. V-am spus deja ca WhatsApp lucreaza de ceva vreme la posibilitatea de a cripta backup-urile inclusiv atunci cand sunt incarcate in Google Drive din telefoanele Android, ceva ce acum nu este oferit, datele din ele puntand fi accesate de indata ce ajung acolo.

WhatsApp a fost criticata ani de zile pentru ca a refuzat sa implementeze o asemenea functionalitate, insa iata ca intr-un final a decis sa o faca, dar vine chiar cu mai mult pentru utilizatorii din toata lumea. Se pare ca WhatsApp vrea sa cripteze total inclusiv backup-urile salvate in telefoanele Android, ele beneficiind de o criptare partiala, dar nu la fel precum cea gandita pentru backup-urile trimise catre Google Drive.

WhatsApp: Decizia care Vizeaza Milioane de Telefoane Android

WhatsApp local criptare

WhatsApp va avea in meniul pentru backup-uri o noua intrare care le va spune utilizatorilor daca backup-urile lor sunt criptate inclusiv local, nu doar cand sunt trimise pentru stocare in cadrul Google Drive. Mentionarea faptului ca backup-urile sunt criptate inclusiv cand sunt salvate local in telefoanele Android este o miscare extrem de buna pe care WhatsApp o face, iar prin intermediul ei utilizatorii au parte de mai multa siguranta inclusiv pentru datele care sunt salvate local.

WhatsApp nu are o functie similara in telefoanele iPhone, insa acolo exista un nivel de securitate gandit complet diferit, pentru a proteja datele chiar si cand aplicatia in sine nu are implementate masuri proprii de siguranta. In ciuda acestui lucru, inclusiv backup-urile trimise catre iCloud de WhatsApp vor fi criptate dupa ce sistemul va fi pregatit, in momentul de fata ele fiind stocate fara sa beneficieze de criptare, deci vorbim despre o schimbare majora si pentru iPhone.

WhatsApp are in lucru aceste schimbari de foarte multa vreme, insa cat va mai dura pana cand le va oferi pentru utilizatorii din intreaga lume, deocamdata nimeni nu stie.