Ministerul Sanatatii: Raportul Coronavirus pentru Saptamana Anterioara

Ministerul Sanatatii Raportul Coronavirus Saptamana Anterioara

Ministerul Sanatatii a publicat un raport privind evolutia Coronavirus din saptamana anterioara, autoritatile incercand sa ofere mai multa transparenta cu privire la modul in care a evoluat pandemia in tara noastra, iar vestile nu sunt chiar atat de bune.

Ministerul Sanatatii spune ca peste jumatate dintre toate cazurile noi de Coronavirus din ultima saptamana s-au inregistrat in doar 5 judete din toata tara, iar peste 80% dintre persoanele infectate sunt nevaccinate, deci va puteti imagina cum ar fi aratat situatia daca mai multi romani erau vaccinati.

“In săptămâna 26 iulie – 1 august 2021, 50.3% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Constanta, Cluj, Ilfov si Timiș. 81.5% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 71.4% din totalul deceselor au fost înregistrate in Neamț, Bacău, Călărași, Satu Mare si Botoșani. 85.7% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate,
iar 14,3% la persoane vaccinate cu schema incompleta.

De la începutul pandemiei pana in prezent: 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociata.”