WhatsApp: Acuzatiile GRAVE ce au Surprins Milioane de Oameni

WhatsApp copii

WhatsApp este in centrul unor acuzatii foarte grave care de aceasta data nu sunt indreptate impotriva platformei de mesagerie, ci vin de la cei care se afla in conducerea sa si ridica multe semne de intrebare. Mai exact, cei de la WhatsApp ataca APple din cauza deciziei companiei americane de a implementa in iOS un sistem care va analiza pozele incarcate de catre copii in iCloud pentru a descoperi daca exista continut indecent, care va fi blocat automat.

WhatsApp, care a fost in centrul foarte multor scandaluri care au avut in centru securitatea datelor oamenilor, este acum in centrul celor care acuza compania Apple ca pune in pericol securitatea datelor clientilor. CEO-ul celor de la WhatsApp a afirmat pe Twitter ca masura pe care compania Apple vrea sa o impuna nu este cea potrivita si ca o masura mai corecta ar presupune oferirea posibilitatii ca acest tip de continut sa fie raportat catre compania Apple.

WhatsApp: Acuzatiile GRAVE ce au Surprins Milioane de Oameni

WhatsApp spune ca a primit peste 400.000 de sesizari valide privind distributia de mesaje cu continut pornografic prin intermediul platformei sale, dar si ca le-a raportat autoriatilor din SUA. Acuzatiile pe care WhatsApp, impreuna cu multe alte companii si oameni din industria IT, i le aduc companiei Apple cer si o abordare diferita a problemei, dar realitatea este ca Apple nu are cum sa ofere metode prin care acest tip de continut sa fie raportat.

WhatsApp spune deasemenea ca nu va aplica o abordare precum a celor de la Apple pentru verificarea pozelor trimise prin intermediul platformei sale de mesagerie deoarece ar incalca dreptul utilizatorilor la intimitate. Aceeasi pozitie au luat-o si alte companii din intreaga lume, o scrisoare deschisa care vizeaza Apple fiind semnata de peste 4000 de personalitati din industria IT, inclusiv de la WhatsApp, dar armane de vazut ce fel de efect va avea ea.

WhatsApp se opune acestei masuri a Apple, la fel ca Facebook, Microsoft, si alte companii, insa ceea ce am vazut in trecut este ca atunci cand Apple ia masuri radicale, curajoase, de acest gen, initial ele sunt criticate, pentru ca in 1/2/3 ani sa fie aplicate de toata lumea.