Android: Importanta ALERTA pentru Sute de Milioane de Oameni

Android capcana

Android este in centrul unei foarte serioase alerte emisa pentru milioane de oameni din intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o noua problema extrem de grava care a fost descoperita. O companie specializata in securitate informatica a descoperit un nou tip de troian pentru Android care a fost gandit pentru a fura conturile de pe retelele de socializare ale telefoanelor care sunt infectate, insa aceasta este doar o parte din intreaga problema, din pacate.

Android a avut aceasta problema serioasa descoperita destul de recent, desi ea dateaza de fapt inca din luna martie, iar pana acum se estimeaza ca oameni din 144 de tari au fost afectati de catre problema. Malware-ul pentru Android a fost gandit pentru a fura in principal informatii despre conturile de pe reteaua de socializare Facebook, si oricate alte informatii personale ale celor care au telefoanele inectate, totul fiind trimis catre servere ale hackerilor.

Android: Importanta ALERTA pentru Sute de Milioane de Oameni

Android este gandit intr-un asemenea mod incat utilizatorii il compromit cand sunt pacaliti sa instaleze aplicatii cu malware, iar conturile furate prin folosirea acestui malware raspandesc mai departe troianul. Pentru a-i pacali pe oameni sa-si infecteze telefoanele cu acest malware, cei care l-au creat au facut reclame prin care promiteau sa ofere inclusiv vouchere pentru platforma Netflix, iar destui utilizatori de telefoane Android au fost pacaliti in acest mod si au avut telefoanele inectate.

“Aceste sesiuni de Facebook deturnate pot fi folosite pentru a răspândi malware-ul abuzând de credibilitatea socială a victimei prin mesagerie personală cu link-uri către troian, precum și propagând campanii de propagandă sau dezinformare folosind detaliile de geolocalizare ale victimei. Aceste tehnici de inginerie socială sunt extrem de eficiente în lumea conectată digital și sunt utilizate adesea de infractorii cibernetici pentru a răspândi malware de la o victimă la alta. Actorii de amenințare au folosit mai multe teme pe care utilizatorii le-ar găsi atrăgătoare, cum ar fi codurile de cupoane Netflix gratuite, codurile de cupoane Google AdWords și votarea pentru cea mai bună echipă sau jucător de fotbal (fotbal).”

Android nu este exploatat in mod direct pana cand utilizatorii instaleaza aplicatii cu malware, iar furtul conturilor Facebook e facut dupa cererea datelor de logare pentru a obtine vouchere pentru Netflix, Google Play, etc. Hackerii au gandit sistemul intr-un asemenea mod incat sa poata obtine rapid datele utilizatorilor Android pana ca ei sa isi dea seama ce se intampla si sa isi schimbe parolele pentru conturile care urmau sa fie furate si folosite pentru a raspandi malware-ul.

Android ramane in atentia hackerilor din intreaga lume pentru ca are miliarde de utilizatori care-l folosesc intr-o varietate de telefoane mobile si tablete, deci exista multi oameni care pot fi pacaliti.