LUNA: Omenirea Intreaga Vizata de un IMPORTANT Anunt Oficial

LUNA obiectiv

LUNA este din nou in centrul unui foarte important anunt care vizeaza intreaga omenire, satelitul natural al Pamantului ramanand in centrul atentiei chiar daca multa a fost indreptata si spre Marte. In baza unui audit facut pentru misiunea NASA care ar urma sa readuca oamenii pe luna pana in 2024, inspectorul general care supravegheaza agentia spatiala spune ca obiectivele nu pot fi indeplinite atat de rapid precum isi doreste agentia spatiala.

LUNA este satelitul natural al Pamantului, cel mai apropiat obiect din spatiul cosmic pe care omenirea il poate vizita si analiza, insa din pacate acest lucru nu s-a intamplat cu echipaje umane pentru perioade lungi de timp. NASA si-a propus sa faca o baza de cercetare pe luna, iar primul pas pentru indeplinirea acestui obiectiv era revenirea pe suprafata sa cu astronauti in anul 2024, pentru ca dupa 2030 sa fie luate in serios planurile de a incepe constructia bazei.

LUNA: Omenirea Intreaga Vizata de un IMPORTANT Anunt Oficial

LUNA nu va fi vizitata iar de astronauti pana in 2024 pentru ca NASA inca nu a reusit sa finalizeze noile costume spatiale pe care astronautii ar urma sa le foloseasca in misiunile care ii vor tine pe suprafata satelitului natural al Pamantului. NASA a cheltuit pana acum peste 1 miliard de dolari pentru dezvoltarea noilor costume spatiale care vor fi folosite initial pe luna, insa ele ar urma sa fie gata pentru testare cel mai devreme in primavara anului 2025.

“Programul actual al NASA este să producă primele două xEMU-uri pregătite pentru zbor până în noiembrie 2024, dar agenția se confruntă provocări semnificative în îndeplinirea acestui obiectiv. Acest program include o întârziere de aproximativ 20 de luni în livrarea pentru costum de proiectare, verificare și testare planificat, două costume de calificare, un costum ISS Demo și două costume de zbor lunare. Aceste întârzierile – atribuite deficiențelor de finanțare, impactului COVID-19 și provocărilor tehnice – nu au lăsat nicio marjă de programare pentru livrarea celor două xEMU-uri pregătite pentru zbor. Având în vedere aceste întârzieri anticipate în dezvoltarea costumului spațial, o aterizare lunară la sfârșitul anului 2024, așa cum planifică NASA în prezent, nu este fezabil.”

LUNA nu va fi vizitata de americani prea curand din cauza finantarii inadecvate a NASA, a problemelor generate de pandemia de Coronavirus, dar si a problemelor tehnice intalnite in dezvoltarea costumelor spatiale. NASA nu are nici modulele spatiale care ar trebui sa aselenizeze, contractul pentru cel principal fiind contestat, astfel ca per total misiunile catre luna cu echipaje umane vor avea loc mult mai tarziu decat planificase initial NASA.

LUNA este in momentul de fata vizitata de catre o serie de roboti spatiali, insa cei de la NASA vor sa aduca oamenii acolo pentru a crea un punct de plecare catre Marte undeva dupa 2030.