Huawei: Anuntul Oficial, ce a Transmis Compania Astazi

 

Huawei a publicat astazi un anunt oficial care surprinde din destule puncte de vedere, chiar daca unii se asteaptau intr-o anumita masura la ceea ce vedem in momentul de fata, chinzii fiind pusi de catre americani intr-o pozitie nu tocmai buna cu sanctiunile din ultimii ani.

Huawei a anuntat astazi rezultatele financiare pentru primul semestru al anului 2021, iar conform datelor publicate de catre companie, veniturile sale au totalizat aproape 50 de miliarde de dolari in primele 6 luni ale anului, in scadere cu aproape 30% fata de anul anterior.

Huawei a generat venituri mai mici decat in S1 2020 din cauza sanctiunilor impuse de catre SUA si disparitia diviziei care vindea telefoane Honor, insa chiar si asa rezultatele sunt impresionante daca luam in calcul piedicile pise de catre americani.

Huawei a generat in 2020 venituri de 137 de miliarde de dolari, iar daca e sa judecam dupa cifrele de astazi, e posibil ca in 2021 ele sa scada pana la 100 de miliarde de dolari, dar chiar si asa, tot vorbim despre cifre impresionante fara divizia Honor si cu toate restrictiile pentru telefoanele sale.

“Huawei și-a publicat astăzi rezultatele de afaceri pentru prima jumătate a anului 2021. Performanța sa generală a fost în conformitate cu previziunile. În primul semestru, Huawei a generat venituri de CNY320,4 miliarde, cu marja sa de profit net de 9,8%. Ne-am stabilit obiectivele strategice pentru următorii cinci ani. Scopul nostru este să supraviețuim și să facem acest lucru în mod durabil. Vom face acest lucru creând valoare practică pentru clienții și partenerii noștri. În ciuda scăderii veniturilor din afacerile noastre de consum cauzate de factori externi, suntem încrezători că companiile noastre de transport și întreprinderi vor continua să crească constant.”

Huawei arata ca poate sa faca bani si fara sa vanda zeci de milioane de telefoane in intreaga lume in fiecare trimestru, mai ales ca profitul sau a crescut usor, iar daca sanctiunile din SUA nu ar fi existat, atunci probabil ca 2021 ar fi adus un record de venituri pentru chinezi.