Netflix: Decizia IMPORTANTA cu Impact pe Milioane de Oameni

Netflix blocare

Netflix a luat o decizie extrem de importanta recent, iar efectele sale se intind pe intregul glob, platforma de streaming video la cerere avand peste 200 de milioane de abonati in momentul de fata. Mai jos puteti vedea o plangere a unui abonat care poate sa urmareasca prin conexiunea de internet de acasa filmele si serialele de pe Netflix, insa nu poate face asta de pe conexiunea mobila de date, IP-urile operatorului fiind adaugate in lista celor blocate ca facand parte din retele VPN.

Netflix a pornit de ceva vreme un razboi serios care se pare ca incepe sa afecteze din ce in ce mai multi utilizatori din intreaga lume, insa compania este foarte hotarata sa opreasca accesarea continutului din retele VPN. In procesul de a bloca IP-urile unor furnizori de servicii de internet, cei de la Netflix ajung sa blocheze inclusiv adrese IP care nu fac parte din servicii de tip VPN, iar in aceste situatii compania le cere oamenilor sa discute cu cei care le furnizeaza serviciile.

Netflix: Decizia IMPORTANTA cu Impact pe Milioane de Oameni

Netflix a inceput sa blocheze adrese IP alocate rezidentilor din diverse state din intreaga lume, adica adresa IP de la casa la care clientul beneficiaza de serviciile de internet, iar asta e o problema mare pentru unii. Daca folositi serviciile de internet ale unei companii precum DIGI Romania, iar IP-urile se schimba constant in functie de fiecare conectare, atunci n-ar trebui sa fie prea mari probleme, dar daca aveti o adresa IP fixa, atunci Netflix v-ar putea face o surpriza neplacuta.

“Netflix și-a intensificat eforturile pentru a interzice utilizatorilor de VPN și proxy să ocolească restricțiile geografice. Serviciul de streaming blochează acum și adresele IP rezidențiale, deoarece unele instrumente de deblocare le folosesc pentru a ocoli restricțiile. Acest lucru nu este fără daune colaterale, deoarece mulți utilizatori obișnuiți de internet fără VPN raportează acum „conținut lipsă” pe Netflix.”

Netflix ar fi primit plangeri de la companiile care ii licentiaza filmele si serialele pe care le distribuie prin platforma sa, astfel ca a luat decizia de a extinde restrictiile pentru serviciile de tip VPN. Pe retelele de socializare oamenii se plang in legatura cu ceea ce face Netflix in momentul de fata, insa asta nu va conta prea mult pentru compania americana care va face mereu ceea ce ii cer partenerii care ii licentiaza continut, fara sa stea prea mult pe ganduri.

Netflix nu e singura companie care blocheaza accesul la anumit continut daca este folosit un VPN, insa iata ca incepe sa actioneze mai dur pentru a nu le permite oamenilor sa vada tot ceea ce vor.