DACIA Duster 3: Uriasa Schimbare pentru Modelul Nou de SUV

DACIA Duster 3 transmisie

DACIA Duster 3 este una dintre cele mai importante masini noi pe care cei de la DACIA le pregatesc pentru lansare, iar dupa cum prea bine stiti, vor fi multe noutati, insa si o schimbare foarte importanta. V-am spus acum cateva luni ca DACIA Duster 3 ar putea sa nu fie lansata cu o transmisie 4×4 pentru ca noua platforma CMF-B nu permite montarea ei in masini decat daca la fabrica de la Mioveni se fac schimbari substantiale pentru liniile de productie.

DACIA Duster 3 a avut confirmat in mod oficial de catre cei de la DACIA faptul ca se lucreaza in momentul de fata la gasirea unei solutii pentru ca aceasta schimbare majora sa fie totusi facuta. Cei de la DACIA vor sa integreze in DACIA Duster 3 o transmisie 4×4 pentru clienti, insa cum anume se va face acest lucru nu stim deocamdata, dar modificarea va fi una foarte serioasa pentru ca sistemul va fi diferit fata de cel folosite in modelele de acum.

DACIA Duster 3: Uriasa Schimbare pentru Modelul Nou de SUV

DACIA Duster 3 va veni cu o noua platforma CMF-B, deci era logic sa vedem ca se schimba si felul in care transmisia 4×4 functioneaza, astfel ca de aici vin si greutatile gasirii unei solutii pentru ca totul sa fie fabricat in Romania. Decizia celor de la DACIA de a face trecerea la platforma CMF-B pentru DACIA Duster 3 vine dupa ce Logan 3, Sandero 3, Logan 2021 vor fi produse pe fix aceeasi platforma, deci era logic sa vedem si SUV-ul adus in acelasi punct, pana la urma.

DACIA Duster 3 este in faza de dezvoltare si testare in momentul de fata, planul celor de la DACIA fiind de a aduce masina in reprezentante undeva pana prin 2024, cel mai devreme. Planurile s-ar putea schimba daca vanzarile actualelor modele nu vor fi chiar pe masura asteptarilor, dar chiar si asa e improbabil ca DACIA Duster 3 sa fie lansata inainte de 2023, cel mai devreme, asa ca vom mai avea destul de asteptat pana cand vom afla totul.

DACIA Duster 3 ar putea fi mai scumpa decat modelele actuale din cauza numeroaselor modificari pe care cei de la DACIA vor sa le faca pentru clienti, astfel ca exista si asteptari foarte mari vis-a-vis de ele.