Valeriu Gheorghita: Valul 4, Atentionare de Noi Interdictii

Valeriu Gheorghita vorbeste din nou despre valul 4 de infectari al Coronavirus, dar si despre noi interdictii pentru Romania, iar asta pentru ca in tara noastra exista un numar redus de vaccinari, insa coordonatorul CNCAV nu crede ca restrictiile trebuie impuse pentru a creste numarul.

Valeriu Gheorghita spune ca in momentul de fata impunerea de noi interdictii in Romania pentru persoanele nevaccinate nu ar fi solutia optima pentru cresterea numarului de persoane vaccinate, dar ca oamenii ar trebui sa realizeze singuri ce beneficii aduce imunizarea.

“Nu. În momentul acesta nu e cazul și, repet și subliniez, este important să respectăm ce avem acum și să avem încredere în autorități, pentru că toate demersurile sunt, până la urmă, în beneficiul sănătății publice și în beneficiul sănătății fiecărei persoane.

Dacă alegem să ne vaccinăm și să respectăm măsurile de prevenție pe cât posibil, cred că situația epidemiologică va fi una pe care o putem gestiona foarte bine în perioada următoare. Dacă, în schimb, nu facem nimic din toate acestea, evident că situația nu are cum să fie bună de la sine.

Deci toate aceste măsuri trebuie să înțelegem că au fost gândite să protejeze sănătatea oamenilor și să scadă numărul celor care se îmbolnăvesc grav și ajung la spital. Dacă înțelegem lucrurile acestea, este evident că este un pas înainte. Însă, în momentul de față, nu consider că vaccinarea obligatorie este o soluție.”