Guvernul Romaniei: Vaccinarea Poate Proteja Femeile Insarcinate

Guvernul Romaniei Vaccinarea Poate Proteja Femeile Insarcinate

Guvernul Romaniei vorbeste mai jos despre protectia pe care vaccinarea impotriva Coronavirus o ofera pentru femeile insarcinate, iar asta in conditiile in care tot mai multe studii incep sa explice beneficiile acestui gest pentru femeile care aleg sa se imunizeze.

“Vaccinul împiedică gravidele să se îmbolnavească de COVID-19 ?

Persoanele complet vaccinate au mai puține șanse de a face COVID-19 decât cele nevaccinate, iar acest lucru este valabil și pentru cele însărcinate.

A fost studiată imunogenitatea vaccinurilor în rândul persoanelor însărcinate comparativ cu persoane neînsărcinate și nu au fost observate diferențe între titrurile de anticorpi dobândiți în urma vaccinării sau răspunsul celular în funcție de starea de graviditate.

Vaccinurile sunt de asemenea foarte eficiente în protejarea împotriva formelor moderate și severe ale bolii. În Marea Britanie, între februarie și iulie 2021, nici o persoana însărcinată și vaccinată complet nu a fost internată în spital cu COVID-19. În schimb, au fost internate patru gravide vaccinate cu o singura doză și 738 nevccinate.”