Android: Noua Amenintare Serioasa pentru Milioane de Oameni

android amenintare

Android are dezvaluita o noua amenintare foarte serioasa pentru milioane de oameni din intreaga lume, iar aici vorbim despre o problema cu care foarte multe persoane se vor confrunta, din pacate. Mai exact, vorbim despre un nou tip de atac desfasurat impotriva utilizatorilor prin mesaje de tip SMS care le spun acestora ca au apeluri ratate, sau mesaje vocale pe care nu le-au ascultat, mesajele venind cu link-uri pentru accesarea acestora.

Android este un sistem de operare folosit de miliarde de oameni din intreaga lume, este foarte popular pentru ceea ce ofera, insa din pacate exista si probleme de acest gen care pun in pericol telefoanele oamenilor. Amenintarea adusa de catre acest nou atac are la baza faptul ca oamenii sunt directionati catre website-uri ale hackerilor, desi ei cred ca vor vedea apelurile ratate sau vor asculta mesajele din casuta vocala, dar in realitate nu se intampla asta.

Android: Noua Amenintare Serioasa pentru Milioane de Oameni

Android a fost gandit de catre Google pentru a oferi securitate pentru utilizatori, insa in cadrul atacurilor de acest gen li se poate cere oamenilor sa instaleze aplicatii terte care cont malware, din pacate. Aceste aplicatii pot fi ale unor presupuse firme de curierat, sau ale operatorului de telecomunicatii, in codul lor sursa fiind incluse diverse tipuri de malware care le permit hackerilor sa fure o varietate de date ale utilizatorilor lor.

Android nu ii poate alerta pe oameni in legatura cu ceea ce se intampla, iar asta pentru ca ei acceseaza link-uri din mesaje SMS care nu sunt verificate in prealabil de catre cineva. In aceasta idee, oamenii sunt singurii care se pot proteja impotriva problemelor de acest gen, chiar daca vasta majoritate dintre ei nu stiu cum anume sa isi dea seama daca au in fata o cerere legitima de a oferi informatii, sau de a instala o aplicatie, ori sunt victimele unui atac.

Android are implementate diverse sisteme de protectie pentru a proteja oamenii de malware, insa in final tot pe utilizatori “cade greul” protejarii impotriva atacurilor care ii pun in pericol.