LUNA: Evenimentul IMPORTANT cu Planetele Jupiter si Saturn

luna cvadruplu

LUNA trece in aceasta saptamana printr-un eveniment foarte important care implica atat planeta Jupiter, cat si Saturn, iar aici vorbim despre ceva care nu ar trebui trecut cu vederea pentru omenire. Mai exact, saptamana aceasta are loc “luna albastra”, un eveniment care nu se intampla chiar atat de des in fiecare an, dar care de aceasta data implica inclusiv planetele Jupiter si Saturn, iar multumita lui putem observa ceva special pe cer zilele acestea.

LUNA este cel mai apropiat obiect mare fata de Pamant din intregul univers, iar evenimentul care are loc zilele acestea face parte din miscarile naturale pe care cele doua corpuri cosmice le au in mod obisnuit. Conform oamenilor de stiinta, o data la 3 luni de zile vedem de 4 ori pe cer o luna plina, iar din acest motiv a aparut denumirea “luna albastra” pentru acest eveniment special care nu are loc chiar atat de des, dupa cum va puteti imagina, asa ca ele nu trebuie trecut cu vederea.

LUNA: Evenimentul IMPORTANT cu Planetele Jupiter si Saturn

LUNA va aparea in aceasta saptamana si destul de aprope de Jupiter si Saturn pe cer, cele doua planete fiind la cele mai mici distante in acest an, asa ca va fi un spectacol foarte interesant pe care-l vom putea vedea. Desigur ca va fi nevoie de un telescop pentru a vedea Jupiter si Saturn pe cer impreuna cu luna, insa oricine va avea rabdarea de a urmari evenimentul probabil ca nu va regreta din moment ce va vedea cele trei obiecte cosmice in apropiere atat de mare.

LUNA mai apare aproape de Jupiter sau Saturn pe cer de-a lungul anului, insa evenimentul de acum e cu atat mai special pentru ca vorbim despre unul numit “luna albastra”, iar asta conteaza cel mai mult. Pentru a vedea luna plina nu e nevoie de vreun telescop, asa cum nu e vreodata nevoie de unul pentru a vedea in mod obisnuit satelitul natural al Pamantului pe cerul instelat, astfel ca trebuie doar sa urmariti cerul in cursul urmatoarelor zile.

LUNA va mai trece prin alte evenimente speciale in cursul acestui an, asa ca vom mai avea destule de urmarit pe cer inclusiv in cursul urmatoarelor luni, asa cum se intampla in mod regulat.