Romania: Protectia Oferita de Vaccinurile Impotriva Coronavirus

Romania Protectia Oferita Vaccinurile Impotriva Coronavirus

Autoritatile din Romania au publicat noi informatii cu privire la protectia impotriva Romania de care se bucura romanii care aleg sa se vaccineze, impreuna cu cifre care pun putin in perspectiva ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu acest proces.

“Cum mă ajută vaccinul în cazul în care mă infectez cu noul coronavirus? Răspunsul îl regăsiți într-o analiză făcută de specialiștii INSP si Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare.
Iată cum arată studiul!
În perioada februarie – mai 2021, și-au pierdut viața 11.489 de persoane infectate cu SARS-COV2, cele mai multe decese înregistrându-se în luna aprilie, când România traversa valul 3 al pandemiei de coronavirus.
Dintre acestea, 381 de persoane erau vaccinate cu cel puțin o doză de ser anti-covid, iar 96 de persoane aveau schema completă de vaccinare. Asta înseamnă că din totalul deceselor înregistrate în aceste 4 luni, doar 3,31% erau persoane imunizate prin vaccinare.
Cum traducem aceste cifre?
Vaccinarea scade de 14 ori riscul de deces pentru persoanele care au schema completă de vaccinare;
Eficiența vaccinului împotriva decesului este de 79,6% în primele două săptămâni de la rapel și crește la 93,2% după trecerea celor 14 zile.
Mai mult, vaccinarea cu schema completă scade de 12 ori riscul de spitalizare și de internare în ATI, iar riscul de infecție cu SARS-COV2 este mai mic de 10 ori față de o persoană nevaccinată.”