Romania: Certificatul COVID ar Putea fi Folosit si in Tara

Romania emite certificate COVID care sunt foarte utile la tranzitul prin europa, ele permitand circulatia libera fata testare, sau carantina, in functie de regulile fiecarei tari, si in functie de situatia in care se afla fiecare persoana care detine unul.

Romania nu a decis pana acum daca va folosi certificatul COVID inclusiv pe plan local pentru cetatenii care trebuie sa prezinte dovada vaccinarii, a trecerii prin boala, sau a testarii, dar un dreft de hotarare de Guvern prevede aceste lucruri si ar putea fi adoptat.

“Așa este. Aceste lucruri sunt prevăzute într-un proiect, deja publicat, însă toate aceste detalii vor depinde evident de forma finală a acestui document, dar, într-adevăr se ia în discuție această posibilitate ca, cu ajutorul aplicației dezvoltate de către Serviciul de Telecomunicații Speciale să poată fi verificat, așa cum se întâmplă și în punctele de trecere a frontierei, pentru că până la urmă este aceeași aplicație din punct de vedere tehnic.

Însă, aplicabilitatea ei și felul în care va putea fi folosită de la o situație la alta, diferit sau nu de ceea ce se întâmplă în momentul de față, va fi comunicat imediat ce se va ajunge la forma finală. În momentul de față, acesta este un draft, acum aceasta este forma acum când vorbim. Însă vom comunica imediat ce acesta va fi aprobat în forma finală o să comunicăm atunci toate detaliile.”