Raed Arafat: Valul 4 are un Potential de Crestere Serios in Romania

Raed Arafat spune ca valul 4 de infectari cu noul Coronavirus are un potential foarte mare de crestere in tara noastra, astfel ca romanii trbeuie sa se protejeze mai bine si sa se vaccinze pentru a nu face o forma grava a bolii si sa fie internati in spitale.

Raed Arafat vine cu informatiile de mai jos in urma unei intrebari cu privire la cifrele estimate de cazuri, iar seful DSU, spre deosebire de presedintele CNCAV, a refuzat sa ofere posibile cifre, chiar daca deja am ajuns la 1000 de noi cazuri zilnice.

“Nu am estimări și nu am făcut niciodată estimări cu cifre, pentru că n-am de unde să știu exact unde ajungem. Ce pot să vă spun este că potențialul de creștere este unul serios și, după ce am văzut în ultimele două, trei zile cifrele și modul de creștere, clar că este foarte posibil să asistăm la creșteri mai departe.

Nu pot să vă dau cifre exacte, dar trebuie să fim pregătiți că vor fi creșteri în continuare. Noi monitorizăm mai departe ce se întâmplă la nivel de spitale, internări în secțiile obișnuite, cu oxigen, în secțiile de terapie intensivă, să vedem acolo care este impactul și, bineînțeles, și pe categoria copii, să vedem acolo, iarăşi, care este impactul și dacă sunt creșteri la internările în spitale în secțiile obișnuite sau în secțiile de terapie intensivă.”